Міністерський десант відвідав Буковину

Наприкінці минулого тижня Чернівецьку область, де реєструють, на жаль, найбільшу кількість хворих на COVID-19, відвідали відразу три міністри – охорони здоров’я Максим Степанов (на фото), глава МВС Арсен Аваков та міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Прибули, аби з’ясовувати ситуацію з поширенням коронавірусу Буковинським краєм.

Під будівлею обласної влади на урядовців чекали пікети.

Одна делегація приїхала аж із Новодністровська, щоб розповісти про наругу, що чинять місцеві чиновники на Сокирянщині із створенням ОТГ.

Посланці звернулися до столичних гостей із настійним проханням відкоригувати затверджений перспективний план.

На це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов відповів: «Дуже багато громад свого часу втратили можливість добровільного об'єднання, і останній рік ми формуємо систему місцево-територіального устрою під завершення, і рішення приймають вже без громад, з урахуванням тої соціально-економічної ситуації, яку бачать на місці обласні керівники і подають на затвердження уряду.

Ми уважно розглянемо всі пропозиції.

Якщо є можливість точкового корегування, ми це відпрацюємо, але Перспективний план Чернівецької області, як і решти 21 області, уже проголосовано і буде реалізовуватися».

Міністри проінспектували Обласну клінічну лікарню та Першу міську.

Міністр Максим Степанов поспілкувався з буковинськими медиками.

Вони обсудили діючі протоколи лікування COVID-19 і визначилися, якого обладнання нині не вистачає області, обговорили другий етап реформи медичної галузі.

Медики попросили у міністра апарат КТ, який допоможе швидше й ефективніше діагностувати недуги пацієнтів.

- Обмінялися номерами телефонів із завідуючим відділенням анестезіології для того, щоб спілкуватися з ним і чути його поради.

Вважаю, що робити будь-яку реформу і творити якісну медицину, не прислуховуючись при цьому до лікарів, до людей, котрі безпосередньо працюють у професії, очевидно, зовсім неправильно, - відзщначив М.

Робити будь-яку реформу і творити медицину, не прислуховуючись при цьому до лікарів, до людей, котрі безпосередньо працюють у професії, очевидно, зовсім неправильно.

Міністри тимчасово передали області санітарний гвинтокрил Мі-8, який призначений для транспортування заражених коронавірусом.

Він обладнаний ізоляційною капсулою, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, в якому фіксується капсула в польоті.

Крім того, має апарат штучної вентиляції легенів, достатньо кисню, якого вистачить на вісім годин транспортування.

- У Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС для транспортування інфекційних хворих.

За рейс може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1200 км.

Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перенавантажені, область скористається цією перевагою, - зазначив А.

Марно було сподіватися, що з приїздом міністрів на Буковину різко зменшиться кількість інфікованих.

Гелікоптер теж не вплине на поліпшення ситуації.

Бо за кілька днів він повернеться до столиці.

Ліпше було б привезти ліки для недужих та фінанси для стимулювання медичних працівників, які працюють на виснаження.

Анатолій ІСАК.

Теги по теме
Черновицкая область новости Черновцов министр
Источник материала
Поделиться сюжетом