Конгрес США підтримав санкції проти КНР через утиски уйгурів
Конгрес США підтримав санкції проти КНР через утиски уйгурів

Конгрес США підтримав санкції проти КНР через утиски уйгурів

КИЇВ. 28 травня. УНН. Палата представників Конгресу США практично одноголосно прийняла законопроект, що дозволяє вводити санкції щодо китайських посадових осіб, які, на думку Вашингтона, утискають уйгурів і інші групи мусульман в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі (СУАР) КНР. 413 конгресменів виступили на підтримку ініціативи і тільки один проти. Про це повідомляє УНН із посиланням на Aljazeera.

"Палата представників Конгресу США у переважній більшості схвалила закон, що передбачає санкції щодо китайських чиновників, які вважаються відповідальними за утиски уйгурських мусульман, і направила законопроект у Білий дім, щоб президент Дональд Трамп наклав вето або підписав закон", - пишуть у виданні.

Додамо, що уйгури є мусульманською меншістю у КНР (понад 10 мільйонів). Більшість з них проживають в Синьцзян-Уйгурському автономному окрузі.

Нагадаємо, що в Сенат Конгресу США внесли законопроект, що дозволяє президенту Дональду Трампу ввести санкції проти Китаю за відмову у співпраці при з'ясуванні причин виникнення пандемії коронавірусу. Це зробив у вівторок, 12 травня, сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Пізніше Трамп допустив повний розрив відносин США з КНР.

Теги по теме
США санкции
Источник материала
Поделиться сюжетом