Луцьк попросив обласну комісію дозволити місту запустити громадський транспорт, - Пустовіт
Луцьк попросив обласну комісію дозволити місту запустити громадський транспорт, - Пустовіт

Луцьк попросив обласну комісію дозволити місту запустити громадський транспорт, - Пустовіт

Луцьк просить дозволити відновити рух громадського транспорту у місті - до обласної комісії з питань техногенно-економічної безпеки спрямований лист з пропозицією запустити транспорт. Про це повідомив в.о. луцького міського голови Григорій Пустовіт у коментарі телеканалу "112 Україна".

"Ми підготували лист до обласної комісії з питань техногенно-економічної безпеки, такий лист їм спрямований. Наша пропозиція дозволити все-таки нашому місту, враховуючи розміри міста, специфіку і той стан, який є результатом боротьби з коронавірусом, що ми досягли позитивних результатів, які дозволяють запустити транспорт. Ми звернулися офіційно, чекаємо відповіді", - заявив Пустовіт.

Пустовіт зазначив, що показник по області не дозволяє послаблення карантину, проте у місті цифра нижча.

"Відповідно до постанови Кабміну, право запускати громадський транспорт надали регіональним, тобто, обласним комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки, міста позбавили такого права. На сьогодні наша обласна комісія такого рішення не прийняла. Тому що відповідно до тих формул і нормативів, які встановив Кабінет міністрів, наша область не вписується в той показник, а саме 12 чоловік захворілих за останній тиждень на 100 тис чоловік населення. Хоча, якщо взяти наше місто, в нас всього захворіло 168 чоловік, і ми вписуємося, тому що місто має коефіцієнт 10,3, місто вписується", - заявив Пустовіт.

Окрім цього, у містян, які не задіяні у таких сферах, як медицина, також є потреба добиратися на роботу громадським транспортом.

"Рішення не дуже комфортне і створює певні проблеми для частини населення, яке не може доїхати до ринків, які не можуть доїхати до місця роботи. Основна маса людей, така категорія, як пенсіонери, безробітні, або ті, які працюють не на великих підприємствах, не в лікарнях, не в лікувальних закладах, для тих є певні проблеми", - пояснив Пустовіт.

В Україні станом на 09:00 28 травня зафіксовано 22 тис. 382 лабораторно підтверджені випадки Covid-19. У Волинській обл. зараз 851 випадок зараження.

Теги по теме
Коронавирус Карантин Луцк
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны