Мито на дизпаливо в інтересах Коломойського вдарить по аграріям, - Сазонов
Мито на дизпаливо в інтересах Коломойського вдарить по аграріям, - Сазонов

Мито на дизпаливо в інтересах Коломойського вдарить по аграріям, - Сазонов

Введення мита на імпорт дизпалива і скрапленого газу на користь олігарха Коломойського вдарить по аграріям і пересічним споживачам. Про це заявив політолог Кирило Сазонов.

«Зараз комісія з торгівлі при МЕРТ має винести рішення щодо введення додаткового акцизу на імпорт дизпалива і скрапленого газу. Певні лобісти, яких пов'язують з групою «Приват», хочуть імпорт ускладнити, зробити його дорожче, щоб підняти свої ціни», - розповів Сазонов.

За його словами, підвищення цін на дизпаливо вдарить, насамперед, по аграріям, які є основним споживачем.

«Це в першу чергу удар по аграріям, а на аграріїв у нас зараз вся надія власне по імпорту. Це удар по всім пересічним споживачам, по всій логістики», - пояснив Сазонов.

На думку експерта, підвищувати зараз акцизи недоцільно, оскільки в кризу влади слід підтримати українську промисловість і аграріїв, зокрема забезпечивши доступні ціни на дизпаливо і зріджений газ.

Нагадаємо, раніше директор НТЦ «Психея» Сергій Сапегін підкреслив, що підвищення акцизу на зріджений газ і мита на імпортне паливо дизельне вдарить, насамперед, по найменш платоспроможним українцям.

За інформацією ЗМІ, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономіки 22 травня відклала ухвалення рішення по акцизах і квотами на скраплений газ і дизельне паливо до наступного засідання.

Источник материала
Поделиться сюжетом