Аналітик спрогнозував, що буде далі зі світовими цінами на нафту
Аналітик спрогнозував, що буде далі зі світовими цінами на нафту

Аналітик спрогнозував, що буде далі зі світовими цінами на нафту

Експерт назвав фактори, які будуть впливати на ціни найближчим часом.
Ілюстрація / REUTERS

Ціни на нафту нещодавно впали нижче за позначку в $35 за барель через загострення відносин Китаю і США. У найближчій перспективі вартість нафти марки Brent буде "рухатись поблизу позначки 35 доларів за барель".

Такий прогноз "Обозревателю" озвучив аналітик Андрій Шевчишин. "Світові ціни на нафту останнім часом перебувають під тиском погіршення відносин між США і Китаєм. Бо Китай є одним із найбільших джерел попиту на нафту, то політичні ризики для стану його економіки призведуть до зниження нафтових котирувань. Разом із тим, тиск на ціни слабшає в міру виходу найбільших країн світу з карантину", – розповідає експерт.

Із факторів, які можуть вплинути на нафтові котирування найближчим часом, можна відзначити також і дані щодо запасів сировини у США. Остання статистика виявилася не дуже позитивною, продемонструвавши збільшення показника при досить слабкому попиті на нафту.

"Можна прогнозувати, що в найближчій перспективі вартість нафти марки Brent продовжить рух поблизу позначки 35 доларів за барель", – розповідає Шевчишин.

Світові ціни на нафту впали після нового загострення відносин між США і Китаєм. У середу, 27 травня, вартість бареля нафти марки Brent з поставкою в липні знизилася на 1,41% – до $35,66.

Водночас, 30 травня вони знову різко зросли в ціні. Так, нафта WTI виросла на 5%, до $35,59 за барель. Востаннє вартість WTI більш ніж $35 фіксували 11 березня. Brent зросла в ціні на 4,72% до $37,73 за барель.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом