У США у зв'язку із вбивством темношкірого збунтувалися близько 30 міст
У США у зв'язку із вбивством темношкірого збунтувалися близько 30 міст

У США у зв'язку із вбивством темношкірого збунтувалися близько 30 міст

У США протести охопили близько 30 міст у зв'язку із вбивством поліцейським темношкірого чоловіка Джорджа Флойда у штаті Міннесота. Про це повідомляє CNN.

Протестувальники в різних містах нападали на поліцейські машини і підпалювали їх, кидали "коктейлі Молотова" і перекривали рух. Приміром, у Вашингтоні біля Білого дому в суботу демонстранти зруйнували три автомобіля секретної служби і пофарбували їх у графіті. У Сіетлі мітингувальники підпалили поліцейський автомобіль. Аналогічна ситуація спостерігалася у Філадельфії.

У зв'язку з масовими заворушеннями в місті Х'юстон поліція заарештувала 137 осіб, у Нью-Йорку - понад два десятки людей, в Чикаго — понад 100 осіб. У деяких містах, таких як Лос-Анджелес, Атланта і Філадельфія, було введено комендантську годину, у Вашингтоні та Міннеаполісі — обмежено рух на низці магістралей.

Щонайменше, шість штатів або задіяли додаткові сили правопорядку, або звернулися до Національної гвардії із проханням надати допомогу місцевим правоохоронним органам для врегулювання ситуації. Серед цих штатів, зокрема, Міннесота, Джорджія, Огайо, Колорадо, Вісконсін, Кентуккі і округ Колумбія.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив про готовність задіяти армію для придушення заворушень, які спалахнули в штаті Міннесота в зв'язку із вбивством чорношкірого.

Масові протести в США почалися після розміщення в інтернеті відеозапису, на якому було зображено затримання Джорджа Флойда 25 травня в Міннеаполісі. На кадрах видно, як поліцейський під час затримання Флойда придавив коліном його шию. Незабаром після цього чоловік помер у лікарні. Наступного дня чотирьох співробітників поліції, які брали участь у затриманні Флойда, звільнили зі служби. Одному з них висунули звинувачення у ненавмисному вбивстві.

 



Теги по теме
США Протест
Источник материала
Поделиться сюжетом