Бісквіт за ніч дозріває у пакеті
Бісквіт за ніч дозріває у пакеті

Бісквіт за ніч дозріває у пакеті

— Матері на ювілей готувала кокосовий торт. Прикрасила сніговими кульками, — розповідає Олена ПАВЛЕНКО, 33 роки, з селища Котельва на Полтавщині. — Кокосовий смак підсилила спеціальним лікером.Роз'ємну форму діаметром 23 сантиметри застеляю пергаментом. Для тіста відокремлюю п'ять білків. Збиваю до появи піни. Всипаю 150 грамів цукру. Зменшую швидкість блендера і додаю жовтки. Так ви­йде пиш­на суміш. У неї просіваю 150 грамів борошна і 50 грамів крох­малю. Перемішує дерев'яною лопаткою, щоб не зіпсувати повітряність маси. Тісто виливаю у форму і розрівнюю поверхню. Випікаю 40 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність перевіряю дерев'яною шпажкою.Бісквіт охолоджую, не ви­ймаючи з форми. Тоді перекладаю у пакет і ставлю на ніч у холодильник. Таке дозрівання в плівці дає випічці відстоятися. Буде не просто м'якою, а повітряною. Торт довго не затвердне.Для крему змішую 600 грамів кисломолочного сиру, по склянці цукрової пудри і вершків. Збиваю міксером і наливаю чотири столові ложки кокосового лікеру. Знову збиваю. Третину крему ставлю у холодильник. У решту сиплю пів склянки кокосової стружки і перемішую.Розрізаю бісквіт на три коржі. Кожен просочую сиропом. Для нього змішую по пів склянки кокосового лікеру і води. Тоді змащую коржі кремом і формую торт. Ставлю у холодильник на 2 години. Потім боки змащую частиною крему без кокосової стружки, яку залишала в холодильнику. Подрібнюю залишки бісквіту і змішую з кремом. Формую кульки й обвалюю у кокосовій стружці. Їх викладаю на торт.Також зробила шоколадну табличку, щоб написати привітання ювілярці. Розтопила в мікрохвильовій печі пів плитки чорного шоколаду. Вилила на пергамент і охолодила. Вставила цю табличку в торт і написала кондитерським шприцом привітання."Сніговий пух" застигає пів доби— Роблю кокосовий десерт "Сніговий пух". Виходить ніжний та легкий, — говорить киянка Евеліна Мазур, 29 років. — У середину підмішую лимонне желе.Замочую 10 грамів желатину в чверті склянки теплої води. Розводжу дві пачки лимонного желе за вказівками на упаковці. Доки холоне, змішую пів кілограма кисломолочного сиру, 250 грамів сметани, три столові ложки цукрової пудри і столову ложку ваніліну. Збиваю блендером. Додаю желатин, лимонне желе та перемішую до однорідної маси. 3 хвилини смажу по 50 грамів кокосової стружки та цукру зі столовою ложкою масла. Застеляю форму для торта харчовою плівкою. На дно викладаю 150 грамів подрібненого галетного печива. Наверх — сирну масу і посипаю смаженою стружкою. Ставлю на 12 годин у холодильник, аби десерт застиг.

Источник материала
Поделиться сюжетом