Спагеті з кабачка заправляють сиром
Спагеті з кабачка заправляють сиром

Спагеті з кабачка заправляють сиром

— Із кабачків готую спагеті. Так вони ­смачніші за смажені кільцями. ­Виходять ніжні, аж тануть­­ у роті. Подібні до шпинатної локшини, — розповідає Віра ЛОСИНЕЦЬ, 35 років, із села Вири Білопільського району Сумської області.— Надрізую великий помідор і кладу в окріп, щоб відстала шкірка. Знімаю її і ріжу овоч на кубики. Так само подрібнюю болгарський перець. Цибулину нарізаю пів­кільцями. Обсмажую все з двома-трьома зубцями часнику. Коли овочі пустять соки, зменшую вогонь і тушкую до випаровування рідини. Солю та перчу за смаком. Натираю два середні кабачки на тертці для моркви по-корейськи. Додаю до решти і смажу 7–10 хвилин.Спагеті не перемішую,­­ бо перетворяться на пюре. Щоб не пристали до дна, злегка прокручую сковорідку. Вона має бути глибока. Як бачу, що спагеті вже готові, то вичерпую зайву рідину.Додаю дві столові ложки соєвого соусу та столову ложку кунжуту. Натираю 50 грамів твердого сиру, посипаю страву та перемішую. Викладаю на тарілку і прикрашаю гілочками шпинату чи базиліку.Також із кабачків готую котлети. Чищу дві штуки і натираю. Додаю по дві столові ложки панірувальних сухарів і борошна, яйце, пів чайної ложки солі, 100 грамів тертого сиру та три столові ложки подрібненої петрушки. Перемішую. Ліплю невеликі котлети. Крупні довго пектимуться. А так матимуть хрусткі краї.Смажу до золотистої скоринки з двох боків. Подаю теп­лими зі сметаною.

Источник материала
Поделиться сюжетом