Жир, вино і кров - навіть найскладніші плями можна відіпрати, просто запам'ятайте ці поради
Жир, вино і кров - навіть найскладніші плями можна відіпрати, просто запам'ятайте ці поради

Жир, вино і кров - навіть найскладніші плями можна відіпрати, просто запам'ятайте ці поради

Деякі плямине вдасться відіпрати просто кинувши річ у машинку. Кров, вино і жир - типові забруднювачі, які погубили не один предмет одягу чи зіпсували меблі. Однак навіть з такими складними забрудненнями мона спробувати впоратися, якщо підійти до цього з розумом. 

Як вивести плями крові

Плями крові з одягу краще відпираються в холодній воді - від температури білки крові згортаються і навічно лишаються у тканині.

Щоб вимити свіжу кров - ретельно промийте забруднену ділянку струменем холодної води. Намильте господарським милом і залиште на 20-30 хв. Потім виперіть в теплій воді з пральним порошком.

З шовкової тканини добре виводить кров крохмаль, замішаний на холодній воді до густої консистенції. Нанесіть його і дочекайтеся, поки висохне. Потім струсіть крохмальну кірку і виперіть річ в делікатному режимі.

Ацетилсаліцилова кислота допоможе впоратися зі слідами крові на вовняної тканини. Розведіть 2-3 таблетки в склянці теплої води, змочіть в ній зубну щітку і потріть тканину.

Як вивести жирну пляму

З деяких тканин жирну пляму, навіть стару, можна звести органічним розчинником - наприклад,  спиртом, скипидаром чи ацетоном. Але ці їдкі речовини можуть зіпсувати синтетику і шерсть. 

Можна спробувати і більш делікатні варіанти. Намильте жирну пляму звичайним господарським милом і присипте цукром. Через 10-20 хвилин потріть вологою щіткою і виперіть у пральці. 

Також для боротьби з жиром на одязі рекомендують гірчичний порошок - він містить ферменти, які розщеплюють. Розведіть порошок теплою (не гарячою!) водою до густоти сметани і покрийте їм забруднені місця. Через 30-40 хвилин виперіть річ у звичайному режимі.

Свіжу жирну пляму варто засипати дрібною сіллю, і верти її у тканину. Потім струсити сіль і випрати річ.

Як вивести пляму від червоного вина

Вино / Pixabay

Червоне вино - особливо стійкий забрудник, тому діяти треба швидко. Туго натягніть тканину і лийте на пляму окріп, підкисленою оцтом або лимонною кислотою. Пляма має збліднути, після чого заперіть річ.

Застарілі плями від вина з джинсів можна спробувати вивести за допомогою солі. Нанесіть кашу з солі на місце забруднення і ретельно потріть, після чого періть у теплій воді. Сіль може дещо завдати шкоди кольору тканини, але для багатьох джинсів це у рамках норми. 

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше 

Нагадаємо, Типові помилки, які ми здійснюємо під час прання.

Як повідомляв портал Знай.ua, Легко і просто: як почистити хутряні вироби в домашніх умовах.

Також Знай.ua писав,Як відчистити диван за хвилину.



Источник материала
Поделиться сюжетом