"Ми безпечніші за метро": ресторатори мітингували під Кабміном, вимагаючи відкриття закладів
"Ми безпечніші за метро": ресторатори мітингували під Кабміном, вимагаючи відкриття закладів

"Ми безпечніші за метро": ресторатори мітингували під Кабміном, вимагаючи відкриття закладів

Працівники ресторанного бізнесу пікетували Кабінет міністрів і вимагали, аби урядовці дозволили їм повноцінно відкрити свої заклади. Зараз, за умовами адаптивного карантину,  можуть працювати лише відкриті тераси, йдеться уТСН.16:45.

Черпаками, ложками та каструлями працівники ресторанної сфери нагадували чиновникам про свої досі частково закриті заклади. Мітингарі звинувачують урядовців у бізнесовій дискримінації. Цікавляться, чим ресторани небезпечніші за, приміром, метро.

"Сьогодні, коли працюють уже майже всі бізнеси, працює громадський транспорт, не працюють лише ресторани, це нонсенс, це безглуздя. Тим більше, що в нас найбільш безпечно із санітарної точки зору", - обурюється ресторатор Максим Храмов.

Підтримати колег прийшли і представники інших професій. Наприклад музиканти, які працювали в ресторанах. Заклади закриті, тому нині грати нікому.

Відео Працівники ресторанного бізнесу під Кабміном вимагали дозволу відкрити свої заклади

Каструльний протест. Працівники ресторанного бізнесу пікетували Кабінет міністрів. Вимагали, аби урядовці дозволили їм повноцінно відкрити свої заклади. Зараз, за умовами адаптивного карантину, можуть працювати лише відкриті тераси. Про успіх акції - у сюжеті.  

Заклади харчування готові повноцінно приймати відвідувачів хоч відсьогодні, запевняють ресторатори. Більш як двох місяців карантину, кажуть, було достатньо, аби належно підготувати заклади. Карантин коштував галузі колосальних грошей. Нині ж кожен день простою збільшує кількість закладів, які не зможуть пережити кризу.

"Зараз закрилось близько 7%. Якщо, наприклад, цей карантин продовжиться, це може бути і 15 і 20 відсотків ресторанів", - стверджує ресторанний експерт Ольга Насонова.

Урядовці планували повністю відкрити заклади харчування від 10 червня. Але можуть і переглянути дату. На завтра рестораторів вже запросили для консультацій у Кабмін.

Нагадаємо, від 30 травня у Києві запрацюють усі торговельно-розважальні центри та готелі. Відповідне рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій міста, повідомив 27 травня мер Києва Віталій Кличко. 

Источник материала
Поделиться сюжетом