Ройтбурда знову звільнили

НОВИНИ

Новини

Ройтбурда знову звільнили

Одеський апеляційний суд скасував рішення Приморського райсуду міста від 10 лютого, який визнав попереднє звільнення незаконним.

Одеський апеляційний суд скасував рішення Приморського райсуду міста від 10 лютого, який визнав незаконним звільнення українського художника Олександра Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею. Про це повідомило місцеве видання «Думська» в понеділок, 1 червня.

 

«Друга інстанція постановила відмовити художникові в задоволенні позову проти регіональних зборів. Таким чином, Ройтбурду все ж доведеться покинути пост директора музею», - йдеться в повідомленні.

 

Суд констатував, що Ройтбурд був призначений на посаду відповідно до законної процедури, але все ж допустив низку порушень: проводив в музеї концерти, не пустив до фондів з перевіркою депутатів, проводив ремонт без узгодження робіт зі зборами.

 

Відзначається, що постанова не підлягає оскарженню, якщо тільки Ройтбурду не вдасться довести у Верховному суді суспільну значимість цієї справи.

 

«Ви, звичайно, будете сміятися, але ці дивовижні люди знову мене звільнили. Боротьба триває», - написав Ройтбурд у Facebook.

 

Нагадаємо, у грудні 2017 року Ройтбурд виграв конкурс на посаду директора Одеського музею, проте комісія облради з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури і туризму відмовилася затверджувати його результати. Директором музею Ройтбурда призначив голова облдержадміністрації Максим Степанов. З новим керівником уклали п'ятирічний контракт.

 

4 вересня 2019 року Одеська обласна рада достроково розірвала контракт з Ройтбурдом. Однак, 10 лютого Приморський райсуд Одеси визнав звільнення незаконним. Рішення облради було скасоване.

, , ,
Источник материала
Поделиться сюжетом