Медведчук заявив, що чим більше країна прислухається до порад Заходу, тим менше в країні порядку
Медведчук заявив, що чим більше країна прислухається до порад Заходу, тим менше в країні порядку

Медведчук заявив, що чим більше країна прислухається до порад Заходу, тим менше в країні порядку

Чим більше українська влада прислухається до порад Заходу, тим менше в країні порядку. Про це заявил голова Політради партії «Опозиційна платформа – За життя», народний депутат Віктор Медведчук.

Політик повідомив, що Рада Європи почав шукати фахівців з «демократичного управління», щоб залучити їх для проведення консультацій в Україні, і зараз це питання широко дискутується в ЗМІ.

Це, переконаний віктор Медведчук, чергове свідчення призначення Заходом управителів і контролерів, які будуть здійснювати зовнішнє управління Україною.

«Ключовим питанням, яке турбує Рада Європи, є децентралізація. Мабуть, на національному рівні з зовнішнім управлінням "вже все добре", а на обласному і міському ще залишилися люди, для яких інтереси свого регіону і міста на першому місці», ‒ відзначив парламентарій.

Медведчук переконаний: «Залучення європейців, які будуть отримувати зарплати в ЄС і при цьому проводити в Україні консультації з політичним і юридичним питань державного управління, а також "нарощування потенціалу демократичного управління" в державних органах, ні з демократією, ні з суверенітетом, ні з незалежністю не має нічого спільного».

Парламентарій радить українській владі не витати в хмарах, покірно приймаючи на вуха чергову порцію макаронних виробів про «нарощуванні потенціалу демократичного управління», а будувати систему управління, засновану на законі, професійності, політичної відповідальності та підзвітності українському народу, а не Ради Європи або «вашингтонського обкому».

«Вся новітня історія України свідчить про те, що чим більше ми прислухаємося до порад Заходу, тим менше в країні порядку і більше боргів і зобов'язань. Представники влади можуть обговорити цю закономірність із західними "інструкторами" під час численних семінарів і конференцій. Якщо, звичайно, у наших можновладців вистачить для цього сміливості і підготовки, в чому я дуже сумніваюся», – резюмував Віктор Медведчук.

Источник материала
Поделиться сюжетом