Викорчовував дерева і ламав металеві конструкції: у Суммах вирував буревій
Викорчовував дерева і ламав металеві конструкції: у Суммах вирував буревій

Викорчовував дерева і ламав металеві конструкції: у Суммах вирував буревій

Повалені дерева та знеструмлені оселі – це наслідки буревію, який напередодні пронісся в Сумській області.

Кореспондент ТСН Оксана Солодовникрозповіла про діяння негода.

«У Сумах буревій спричинив чимало шкоди. Шквальний вітер із дощем на кілька годин залишив без світла кілька мікрорайонів міста», - говорить вона.

Одна з автостоянок не витримали вітру, скрізь стирчать понівечені металеві конструкції, розкиданий шифер – це те що лишилося від огорожі та навісу, під яким стояли автівки. Охоронці кажуть вітер, що залетів під навіс і просто здув його, як парашут. Самі ж вони, як і власники автівок, відбулися переляком. Транспорт лишився цілий, лише подекуди подряпини. 

Через повалені дерева одночасно у двох кінцях міста обірвалися контактні мережі й зупинилися тролейбуси. Навіть сьогодні два маршрути курсують за зміненим напрямком.

Від сильного вітру з корінням повиривало десятки дерев, деякі падали просто на автівки.  Зокрема зламаними гілками пошкоджено три автомобілі. Для того, щоб звільнити їх з-під завалів, довелося викликати рятувальників.

Взагалі за останній тиждень випала понад місячна  норма опадів. Дощі у Сумах не припиняються вже більше місяця. За спостереженням синоптиків, у травні та червні лише 5 днів були бездощовими. 

Відео Шквальний вітер із дощем на кілька годин залишив без світла кілька мікрорайонів Сум

Буревій спричинив чимало лиха у Сумах. Шквальний вітер із дощем, що здійнявся надвечір, на кілька годин залишив без світла окремі мікрорайони міста. Через повалені дерева одночасно у двох кінцях Сум обірвалися контактні мережі й зупинилися тролейбуси. Від сильного вітру з корінням повиривало десятки дерев, зламаними гілками пошкоджено три автівки.  

Також зливи, град і навіть смерч пронеслися напередодні Херсонською областю. Селище міського типу Каланчак засипало градом, який накрив все навколо щільним шаром. Тим часом в іншому місці області люди зафільмували смерчі. Один закрутив пилюку на полі, а інший - здійнявся над морем.

Источник материала
Поделиться сюжетом