Затримання 7 копів за наркотики: на Дніпропетровщині розформовують скандальне відділення
Затримання 7 копів за наркотики: на Дніпропетровщині розформовують скандальне відділення

Затримання 7 копів за наркотики: на Дніпропетровщині розформовують скандальне відділення

5 червня у ДБР поінформували про затримання сімох співробітників Павлоградського відділу поліції, в тому числі начальника та його заступника, які задля підвищення показників своєї роботи змушували громадян вчиняти злочини.
Вже наступного тижня планується посилити добові наряди та оперативні підрозділи, ввести посилене патрулювання / фото ГБР

У Павлоградському відділі поліції, сімох працівників якого підозрюють у вчиненні низки тяжких злочинів, призначено тимчасове керівництво та проводиться службова перевірка.

Про це УНІАН повідомили у Департаменті комунікації МВС України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що після виявлення фактів порушень закону поліцейськими у Павлограді правоохоронні органи почнуть «тотальне відпрацювання по регіону».

Міністр наголосив, що йдеться не лише про Павлоградський відділ поліції, але й про інші правоохоронні органи Дніпропетровської області.

"Саме тому на цю проблему ми будемо дивитись дуже комплексно - на взаємодію з усіма органами влади та між собою. Мене принципово не влаштовує розповсюдження наркотиків, як у всій Дніпропетровській області, так і в Павлоградському районі", - підкреслив він.

Міністр наголосив, що його заступник Олександр Гогілашвілі окремо координуватиме питання боротьби з наркозлочинністю у Дніпропетровській області.

Крім того, йдеться у повідомленні, голова Національної поліції Ігор Клименко ухвалив рішення про переформатування Павлоградського відділу поліції, разом з чотирма кущовими підрозділами, що до нього входять.

"Окрім розформування Павлоградського відділу поліції, будуть оптимізовані структури кримінальної поліції, превенції та підрозділів досудового розслідування. Особи, які претендуватимуть на керівні посади, та особи, які проходять по базі внутрішньої безпеки, будуть змушені пройти процедуру перевірки на поліграфі. Після перевірок буде скорочено до 20% особового складу", - заявив голова Нацполіції.

Наразі всіх працівників Павлоградського відділу вивели за штат. Окремо проводиться службова перевірка за фактом фальсифікації службових матеріалів.

Тимчасовим керівником відділку призначено начальника Департаменту внутрішньої безпеки полковника Ігоря Мартищука. Протягом наступних трьох тижнів буде сформовано нову команду, працівники якої пройдуть атестацію.

За рішенням голови НПУ, обов’язкову перевірку та переатестацію пройдуть близько 500 працівників Павлоградського відділу та його чотирьох підрозділів.

Також повідомляється, що заступник голови Нацполіції Вадим Троян очолить оперативний штаб, який проведе профілактичні заходи з відпрацювання злочинності у регіоні.

Вже наступного тижня планується посилити добові наряди та оперативні підрозділи, ввести посилене патрулювання. Будуть розгорнуті додаткові контрольно-пропускні пункти, маршрути та пости. Окремо будуть проведені слідчі та розшукові дії, виявлятимуть осіб, які налагодили незаконне постачання зброї та боєприпасів.

Особливо пильну увагу приділять боротьбі з наркозлочинністю.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня у ДБР поінформували про затримання сімох поліцейських, які задля підвищення показників своєї роботи змушували громадян вчиняти злочини.

Серед затриманих - начальник Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області та його заступник, начальник сектору цього ж відділу поліції та четверо оперативних працівників.

Зазначається, що протягом 2019-2020 років правоохоронці задля підвищення показників у роботі поліції змушували громадян вчиняти злочини (крадіжки, збувати наркотичні засоби, зброю та ін.), здійснюючи психологічний тиск на них та насильство.

За вчинення злочинів поліцейські надавали потерпілим гроші та наркотичні речовини, а у подальшому притягували їх до кримінальної відповідальності.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні ряду злочинів, у тому числі, тяжких.

Досудове розслідування здійснюється за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією); ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів); ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом