Ніби французький Прованс: у Київській області влаштували фестиваль лаванди
Ніби французький Прованс: у Київській області влаштували фестиваль лаванди

Ніби французький Прованс: у Київській області влаштували фестиваль лаванди

У селі Порадівка Васильківського района Київської області у суботу, 27 червня, близько сотні людей зібралися на фестиваль лаванди. На свіжому повітрі українці відпочивали, насолоджувалися красою квітів, фотографувалися і співали пісень.

Фотосесії в лавандових полях - популярний тренд останніх років. Там сьогодні знімали і весілля, свідком одного з них стала і ТСН. Також у полі плели вінки із лаванди, які потім пускали на воду, виконували купальські пісні.

Організатори кажуть, що відвідування лавандових полів мають терапевтичну і заспокійливу функції. Як йдеться в сюжеті ТСН, у полі росте 3,5 тисячі кущів лаванди.  

"Рефлексія, це зрозуміло. І фотографія, бо хочеться залишити якусь пам'ять про те, де ти побував", - каже власниця лавандового поля Юлія Блях.

Відео Під Києвом люди зібралися на фестиваль лаванди

Під Васильковом - наче французький Прованс. У селі Порадівка сьогодні концерт на лавандовому полі. Серед трьох із половиною тисяч кущів лаванди люди релаксують, фотографуються та насолоджуються ще й музикою. Там побувала і ТСН.  

Зазначимо, що останнім часом в Україні почали активно вирощувати лаванду як на присадибних, так і приватних ділянках. Така популярність пояснюється тим, що рослина невибаглива до різних погодних умов і має багато корисних властивостей.

Нагадаємо, наприкінці травня у Києві в парку "Перемога" відкрилася унікальна виставка квіткових інсталяцій"Аліса в країні див". Для її створення використали понад 50 тисяч квітів. Над виставкою "Аліса в країні див" 40 фахівців працювали понад 2 місяці. 

Источник материала
Поделиться сюжетом