НБУ допоможе страхувати українських сільгоспвиробників
НБУ допоможе страхувати українських сільгоспвиробників

НБУ допоможе страхувати українських сільгоспвиробників

Завданням НБУ є забезпечення прозорості роботи страховиків.
Програма передбачатиме участь страхових компаній / фото УНІАН

Національний банк України планує працювати зі страховими компаніями в напрямку розвитку страхування вітчизняних сільськогосподарських виробників.

Про це на онлайн-брифінгу повідомила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

"Якщо ми говоримо про якісь обов'язкові види страхування або державні програми страхування в якості підтримки агровиробників, то ми тут як регулятор будемо співпрацювати в рамках нашої компетенції. Якщо говорити в цілому про страхування аграрної галузі, то, враховуючи, що це одна з найпотужніших галузей в нашій країні, ми плануємо працювати зі страховими компаніями щодо того, які продукти вони можуть запропонувати аграріям, щоб підтримати подальший розвиток цієї галузі", - сказала Рожкова.

Вона підкреслила, що якщо програми уряду щодо підтримки сільгоспвиробників будуть передбачати участь страхових компаній, то завданням НБУ є забезпечення прозорості роботи тих страховиків, які будуть приймати участь у даних програмах.

Як повідомляв УНІАН, за даними Мінекономіки, на підтримку страхування агровиробників в 2021 році необхідно виділити 2 млрд грн з державного бюджету України.

У 2017 році Міністерство аграрної політики та продовольства України планувало розробити механізм страхування сільгоспвиробників від стихійних явищ. Проте досі це не було зроблено. Так, у програмі державної підтримки АПК на 2019 і 2020 роки такий напрямок відсутній.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом