Американська футболістка не стала на коліно під час національного гімну і пояснила свій вчинок
Американська футболістка не стала на коліно під час національного гімну і пояснила свій вчинок

Американська футболістка не стала на коліно під час національного гімну і пояснила свій вчинок

На минулих вихідних повернулася Національна жіноча футбольна ліга (NWSL) США, під час матчів якої гравчині підтримали акції протестів проти расизму. Однак не всі ставали на коліно під час державного гімну.

ТСН Проспорт вже писав про воротарку "Норт Кароліна Карідж" Саманту Мерфі, яка стоячи слухала гімн. Також на коліно не опустилася нападниця "Чікаго Ред Старз" Рейчел Хілл. Вона єдина з команди не стала на коліно.

Світлина за участю її та напарниць Кейсі Шорт і Джулі Ерц облетіла соцмережі. Ерц та Шорт були на колінах в обіймах, а Хілл стояла поруч і поклала руку на плече Шорт.

Associated Press
Рейчел Хілл (стоїть), Джулі Ерц та Кейсі Шорт (обіймаються)

У соцмережах з'явилося чимало запитань до Хілл, яка пояснила свій вчинок у Twitter:

Я вирішила встати через те, що означає прапор для моїх військових членів родини та для мене. Я на 100% підтримую своїх напарниць. Символічно, що я спробувала показати це, поклавши руку на плече Кейсі і схиливши голову. Я боролася, але відчувала, що ці дії показують мою правду, і врешті-решт я хотіла залишатися вірною собі. Якщо це не було ясно, нехай мої слова і подальші дії будуть. Я щиро підтримую рух Black Lives Matter. Я також підтримую і буду вносити свій вклад в боротьбу з існуючою нерівністю

Unity. pic.twitter.com/URvSvc2YVa

— Rachel Hill (@r_hill3) July 1, 2020
  • Як зазначає Yahoo Sports, NWSL змінила свою політику щодо національного гімну, дозволивши гравцям залишатися в роздягальні, поки гімн лунає на порожньому стадіоні
     
  • MLS - футбольна чоловіча ліга США, - піде іншим шляхом, просто не граючи гімн, посилаючись на відсутність вболівальників на трибунах.
     
  • 25 травня у США афроамериканець Джордж Флойд помер під час затримання поліцією. 
     
  • Поліцейський Дерек Шовен притиснув його коліном до асфальту. Те, що сталося потрапило на відео. На ньому чутно, як Флойд каже, що йому важко дихати. Він втратив свідомість, поліцейські викликали "швидку", однак чоловік помер.

    A Black man was murdered last night by the Minneapolis Police Department after being choked and having a knee placed on his neck for up to 10 minutes. This man was MURDERED. MURDERED. #BlackLivesMatter pic.twitter.com/C85N7OTJhr

    — ☭ Blacktivist | BLACK LIVES MATTER (@ProBlacktivist) May 26, 2020
  • Після цього масові заворушення охопили понад 20 штатів США, а в соціальних мережах люди почали залишати повідомлення на захист афроамериканців з хештегом #BlackLivesMatter. Також світом розпочалися масові акції на підтримку темношкірих, які охопили і світ спорту.
Источник материала
Поделиться сюжетом