Моторекорд встановлено: електромотоцикл Dnepr Electric проїхав Україну від сходу до заходу
Моторекорд встановлено: електромотоцикл Dnepr Electric проїхав Україну від сходу до заходу

Моторекорд встановлено: електромотоцикл Dnepr Electric проїхав Україну від сходу до заходу

В Україні відбувся мотопробіг на електромотоциклі Dnepr Electric «Україна від краю до краю».В його рамках команда Київського Міського Автомотоклубу проїхала Україну від сходу до заходу, щоб встановити новий рекорд.

За словами засновника клубу Сергія Малика, Україну вирішили проїхати від краю до краю, адже «хотілося таке щось символічне і позитивне зробити у сьогоденні».Мотопробіг розпочався з найсхіднішої географічної точки України – Рання Зоря (Червона Зірка) в Луганській області, а закінчився в Соломоново – найзахіднішій географічній точці України у Закарпатській області.Протягом забігу декілька разів мотоциклісти потрапили під дощ – на Харківщині та Рівненщині.

Однак це не зупинило команду КМАМК й вона продовжувала свою мандрівку.

Загалом, Сергій Малик проїхав на електричному мотоциклі Dnepr Electric 2 700 кілометрів, із яких рекорд України складає близько 1 700 кілометрів.

Також в рамках подорожі команда заїхала до міста Слов’янськ й привезла волонтерську допомогу багатодітній сім’ї, в Краматорську завітала до спеціалізованого дитячого будинку «Антошка», а у Лисичанську відвідала центр соціально-психологічної реабілітації.Після завершення пробігу «Україна від краю до краю» команда почала подорож «Історичними місцями України».

Наразі вже відвідали Ужгород та Мукачево.

Далі їдуть до Хотину, Кам’янець-Подільського, Меджибіш, Хмельницький.

Варто зазначити, що Сергій Малик та команда КМАМК встановили вже 36 національних та світових рекордів.

Зокрема, у 2017 році, на фестивалі Bonneville Speed Week на озері Бонневіль у США, Сергій Малик встановив світовий рекорд швидкості у класі 650 М-РВG на мотоциклі КМЗ Дніпро – 73,041 миль на годину (116,86 км/год).

А під час 70-го ювілейного тижня швидкості Bonneville Speed Week у 2018 році Сергій Малик встановив ще один рекорд на спеціально підготовленому електричному мотоциклі Dnepr Electric, досягнувши швидкості 104,78 миль на годину (168 км/год).Слідкувати за спортсменами можна на таких сторінках:www.

com/events/586742105301748/Допомогли команді в підготовці до мотопробігу «Україна від краю до краю»:За підтримки Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Національного реєстру рекордів України.

Як раніше повідомляв Autogeek, в Одесі пройшов масштабний автопробіг електромобілів і був встановлений рекорд України за кількістю авто на електротязі, які прийняли участь у автопробізі.Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Источник материала
Поделиться сюжетом