У Криму приховують реальну кількість смертей від COVID-19 - правозахисники
У Криму приховують реальну кількість смертей від COVID-19 - правозахисники

У Криму приховують реальну кількість смертей від COVID-19 - правозахисники

На думку правозахисників, для запобігання подальшому поширенню нової коронавірусної інфекції на півострові російська влада повинна обмежити повітряне сполучення з Кримом, але вона цього не робить.
Ілюстрація REUTERS

«Кримська правозахисна група» (КПГ) стверджує, що в анексованому Росією Криму приховують реальну кількість смертей від COVID-19, а як причину смерті часто вказують позалікарняну пневмонію.

Про це голова правління КПГ Ольга Скрипник поінформувала членів і спостерігачів Ради з прав людини ООН, передає Крим.Реалії.

«Поширенню COVID-19 в Криму сприяють регулярне авіасполучення з Москви, яка сьогодні є найнебезпечним з розповсюдження COVID-19 регіоном в Росії. 30 червня було виконано 38 рейсів з Москви до Сімферополя. Прибулі з Росії люди не проходять самоізоляцію і не направляються до обсерваторів, їх ніхто не тестує на COVID-19. Очевидно, що для запобігання подальшому поширенню нової коронавірусної інфекції на півострові російська влада повинна обмежити повітряне сполучення з Кримом, але вона цього не робить», - зазначила Скрипник.

На думку правозахисниці, офіційні дані про кількість підтверджених випадків COVID-19 у Криму також «далекі від реальності», а рівень діагностики нового захворювання на півострові залишається низьким.

У червні КПГ оголошувала, що в анексованому Криму «цілеспрямовано занижують цифри про кількість тих, що заразилися COVID-19, і смерті від коронавірусу для продовження зняття обмежень».

За даними російської влади Криму, на поточний період на півострові зареєстровано 706 випадків нової коронавірусної інфекції, 36 з них привезені з-за кордону, 94 - із сусідньої Росії та особи, виявлені за контактом з ними. Видужали за весь період - 520 осіб. Згідно з даними російського Міністерства охорони здоров'я Криму, загальна кількість померлих хворих з коронавірусом становила 28 осіб. У Севастополі новою коронавірусною інфекцією заразилися 235 осіб. Видужала 181 людина, четверо померли.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом