У США футболістка відмовилася стати на коліно на підтримку темношкірих, соцмережі вступилися за неї
У США футболістка відмовилася стати на коліно на підтримку темношкірих, соцмережі вступилися за неї

У США футболістка відмовилася стати на коліно на підтримку темношкірих, соцмережі вступилися за неї

Воротарка американського клубу "Норт Кароліна Карідж" Саманта Мерфі демонстративно відмовилася підтримати акцію "Black Lives Matter" ("Життя чорних важливі") перед матчем передсезонного турніру "Кубок виклику".

Під виконанні гімну США гравці та тренери обох команд стали на одне коліно на знак підтримки боротьби з расизмом, однак Саманта, на відміну від усіх, продовжила стояти на двох ногах.

Клуб Мерфі спробував зам’яти ситуацію і не включив резонансний епізод в огляд матчу, проте фотографія швидко розлетілася Мережею.

Not everyone is kneeling tho. pic.twitter.com/H9moFAycGM

— Alex Vejar (@AlexVReporting) June 27, 2020

Знімок викликав в основному позитивну реакцію у Мережі. Більшість користувачів похвалили дівчину за сміливість і назвали справжньою патріоткою своєї країни.

Один з відомих у США блогерів Грехем Ален виклав знімок у себе в Instagram, підписавши його: "Справжні герої стоять на ногах, коли грає гімн, а не схиляють коліно".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Real heroes STAND they do not kneel #america #life #love #stand #standup

Допис, поширений Graham Allen (@grahamallen1)

"Левиця посеред овець", "Справжня патріотка", "Ця молода американка робить моє серце щасливим, дякую вам за сміливість стояти та пишатися своєю країною. Бог благословить США! Я дякую Господу за Саманту Мерфі", - написали уболівальники, прикріпивши фотографію епізоду.

A lioness in the midst of sheep! pic.twitter.com/6szD4arHfo

— Aubrey Huff (@aubrey_huff) June 28, 2020

A true patriot. pic.twitter.com/Do3ubw3pV6

— Ashley StClair (@stclairashley) June 28, 2020

This young American makes my heart happy, thank you for having the courage to stand up and be proud of your country. God bless the USA! I thank the Lord for Samantha Murphy. https://t.co/wr5FnyBlpq

— Ken Sims (@KenSims84331669) June 30, 2020

Чи будуть до футболістки, яка пішла проти системи, застосовані якісь санкції, поки невідомо.

  • Нагадаємо, 25 травня у США афроамериканець Джордж Флойд помер під час затримання поліцією. 
     
  • Поліцейський Дерек Шовен притиснув його коліном до асфальту. Те, що сталося потрапило на відео. На ньому чутно, як Флойд каже, що йому важко дихати. Він втратив свідомість, поліцейські викликали "швидку", однак чоловік помер.

A Black man was murdered last night by the Minneapolis Police Department after being choked and having a knee placed on his neck for up to 10 minutes. This man was MURDERED. MURDERED. #BlackLivesMatter pic.twitter.com/C85N7OTJhr

— ☭ Blacktivist | BLACK LIVES MATTER (@ProBlacktivist) May 26, 2020
  • Після цього масові заворушення охопили понад 20 штатів США, а в соціальних мережах люди почали залишати повідомлення на захист афроамериканців з хештегом #BlackLivesMatter. Також світом розпочалися масові акції на підтримку темношкірих, які охопили і світ спорту.

Раніше ТСН Проспорт повідомляв, що італійський клуб звинуватили у расизмі після матчу Серії А.

Источник материала
Поделиться сюжетом