Чотири десятки "важких" пацієнтів: у Чернівецькій області розповіли про ситуацію з коронавірусом
Чотири десятки "важких" пацієнтів: у Чернівецькій області розповіли про ситуацію з коронавірусом

Чотири десятки "важких" пацієнтів: у Чернівецькій області розповіли про ситуацію з коронавірусом

Увечері п'ятниці, 3 липня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили в іще 37 людей.

Лабораторний центр опрацював 470 зразків, повідомляється на сайті Чернівецької облдержадміністрації.

Зазначається, що минулої доби до буковинських медзакладів через коронавірус ушпиталили 63 осіб. Загалом у лікарнях станом на 3 липня перебувають 420 людей. Із них у 161 пацієнта підтверджено коронавірус, решта - з підозрою.

"40 пацієнтів у важкому стані, з них у реанімаціях - 28, на апаратах штучної вентиляції легень - 2", - додали в ОДА.

Впродовж доби в області від нової коронавірусної інфекції одужали ще 72 пацієнти. 

Водночас повідомляється про ще одну жертву коронавірусу: помер 60-річний мешканець Глибоцького району, який, окрім COVID-19, хворів також на ішемію та кардіосклероз.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 4 972 людини. Серед них 185 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 2 120 - одужали

Як повідомлялося, у середу у Чернівцях ухвалили рішення про пом'якшення обмежень у роботі громадського транспорту. Так, буковинцям дозволили здійснювати проїзд без спеціальних квитків з 10.00 до 22.00. 

Окрім того, від 1 липня на Буковині почало діяти послаблення карантину, зокрема відновилося внутрішньообласне сполучення, відкрилися спортзали, ресторани, стадіони та спортивні майданчики.

Нагадаємо, що у понеділок до лікарень Чернівецької області через коронавірус госпіталізували 9 осіб. Це найменший показник за останні два місяці.

Відео Коронавірусна пандемія: у світі активно тестують вакцини, а Польща повертає карантин для українців

Польща повертає обов`язковий двотижневий карантин для українців. Рішення тамтешнього міністерства внутрішніх справ почало діяти відсьогодні. Таким чином скасування карантину для прибулих з України діяло всього два дні. Обсервації не вимагають: лише від тих, хто вчиться у Польщі чи проводить там наукову роботу. У світі, тим часом, уже почали активно тестувати вакцини. Що у них непокоїть американських вірусологів й коли таки чекати порятунку - у сюжеті. Більше про коронавірус в Україні

Источник материала
Поделиться сюжетом