ДБР повернуло військовим вилучені прилади для систем наведення ракет
ДБР повернуло військовим вилучені прилади для систем наведення ракет

ДБР повернуло військовим вилучені прилади для систем наведення ракет

Системи були повернуті після гучного скандалу.
Вилучення обладнання проводили без дозвільних документів / фото ТСН

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Детективами ДБР було проведено обшуки в трьох зенітних ракетних бригадах. В ході проведених обшуків було вилучено надвисокочастотні прилади для системи наведення ракет протиповітряної оборони.

Як йдеться в сюжеті, прилади було вилучено у зв'язку з виявленими порушеннями при закупівлі.

Постанова суду про вилучення обладнання викликала обурення у військових, оскільки детективи, які проводили вилучення не мали при собі дозволу на проведення даної процесуальне дію. Як наголошується в сюжеті, без вилученого обладнання система ППО функціонувати не може.

Тепер, як зазначає кореспондент ТСН, дії детективів, які фактично поставили під загрозу безпеку країни - будуть розслідувати.

ДБР повернув військовим вилучені прилади для систем наведення ракет

Як повідомлялося, 2 червня 2020 року в зенітних ракетних бригадах слідчі Державного бюро розслідувань провели огляд і вилучення приладів, необхідних для роботи системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

Слідчі інкримінують посадовим особам суттєві порушення у закупівлі клістронів. Разом з тим, у згаданій постанові суду не йдеться про вилучення, а лише "про огляд військової частини А2860 та підпорядкованих їй зенітних ракетних дивізіонів".

Такі ж дзеркальні процесуальні дії були проведені в зенітних ракетних бригадах в Одеській області (в/ч А2800) і Херсонській (в/ч А1836).

Як раніше повідомляв УНІАН, Збройні сили України отримали першу партію ракет комплексів з Javelin, яка прибула з США.

2 червня 2020 року головнокомандувач Збройними силами України Руслан Хомчак заявив про те, що кожну з бригад, яка буде заходити в район ООС, будуть посилювати Javelin.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны