Міністр Малюська хоче перетворити в'язниці на готелі: "Буде бомба, недалеко від центру"
Міністр Малюська хоче перетворити в'язниці на готелі: "Буде бомба, недалеко від центру"

Міністр Малюська хоче перетворити в'язниці на готелі: "Буде бомба, недалеко від центру"

Міністр Юстиції України Денис Малюська пропонує переробити Лук'янівський слідчий ізолятор на готель.

Про це повідомляє Укрінформ.

Ідею міністру, імовірно, підказав зарубіжний досвід - саме на нього він посилається.

"Ми частково розвантажимо Лук’янівське СІЗО, зробимо на Бориспільській трасі також Київський слідчий ізолятор. Але інвестиційної привабливості будівлі XIX століття особливо не становлять в тому сенсі, що це історичні пам’ятки. Їх не можна знести, побудувати нові будівлі, комплекси, офісні споруди тощо. Єдиний можливий варіант, який я бачу, але знову ж таки, з бізнесом він не прорахований, це готель, наприклад. Готель, який міг би бути стилізований під в’язницю. В Європі це практикується, користується популярністю", - сказав очільник Мінюсту.

"Вони всі тут були. Максим Рильський, Грушевський, Винниченко... Багато хто. Врешті-решт, це великий гарний історичний об’єкт. Складно знайти документи, щоб можна було відслідкувати, хто, де, в якій камері конкретно перебував, але якщо нам це вдасться, це взагалі буде туристична бомба. Тобто можна ночувати в номері, який був в’язницею, і де, наприклад, перебував відомий поет чи політик. Тим паче недалеко від центру", - розповідає Малюська про інвестиційну привабливість проєкту. 

На думку міністра, продаж будівель в'язниць дозволить отримати кошти на будівництво нових СІЗО та інших пенітенціарних закладів поза центральними районами міст. 

Морально-етичний бік питання продажу в'язниць для готелів має складний характер. Авжеж, покращення умов утримання ув'язнених є обов'язком держави. Однак перепрофілювання місць ув'язнення - місць, які використовував і використовує апарат насильства і репресій - у розважальні заклади не може бути чимось загальносхвальним.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше 

Нагадаємо, Міністр юстиції Малюська втілив свої еротичні фантазії на турніку після рад Ківи.

Як повідомляв портал Знай.ua, Міністр Малюська пояснив, чи має право підліток змінити по батькові - "Нічого спільного з дитиною".

Також Знай.ua писав, що ″Завершення випадкових гастролей на позиції міністра″, - Малюська розлютив українців яскравим шопінгом.


Источник материала
Поделиться сюжетом