Молодший кричить. А старша його захищає: "Мама, не бий Захарчика"
Молодший кричить. А старша його захищає: "Мама, не бий Захарчика"

Молодший кричить. А старша його захищає: "Мама, не бий Захарчика"

- Може, ви поможете? У нас у матері хочуть дітей відібрати. А вона хароша. Працює в колонії, у неї гарні характеристики, - телефонує до Gazeta.ua мешканка села Божківське Полтавського району Надія Кирилівна.Розповідає про односельчанку Каріну Мельник. Взимку цьогоріч вона покинула цивільного чоловіка Євгена Олексієнка. Тепер він нібито намагається позбавити її материнських прав та силою відібрати двох спільних дітей: 2-річного Захара та Анастасію, 6 років. Каріна виховує їх самостійно. Родом з селища Мале Перещепине в іншому районі, в Божківському родичів не має. Працює у Божківській жіночій виправній колонії №65.- Із чоловіком розписані не були. У нас двоє общих дітей. Записані від нього. Прожили 7 років і розійшлися. Він постійно мене оскорбляв, виганяв. Прийшов такий момент, що просто не стерпіла пішла, - розповідає Каріна телефоном. - Устроілась на роботу, зняла житло і забрала дітей. А він не може оставить мене в покоє. Всіма способами добивається, щоб малих забрати. Ходить на роботу, щоб мене уволили. Понімає, що єслі у мене не буде возможності обеспечивать дітей - я або повернусь до нього, або їх у мене просто заберуть. Вже не знаю, до кого звернутися - поліція не допомагає. Він мене обзиває - що я наркоманка, веду аморальний спосіб життя. Викликає поліцію, нібито в мене гульки. Піднімав на мене руку.Божківське — село на понад тисячу людей неподалік Полтави. На території знаходяться Божківський комбікормовий завод та три виправних колонії. Божковська виправна трудова колонія №16, Крюківська виправна колонія №29, де в умовах мінімальної безпеки відбувають покарання чоловіки – всього до 260 осіб. Та Надержинщинська виправна трудова колонія №65 - загального режиму для тримання засуджених жінок з плановим поповненням 510 осіб.На подвір'ї Євгена одразу видно, що живуть діти - великий дитячий надувний басейн з водою та різнокольоровими кульками. Велосипед, машинки. З дерева гойдалка та гірка - їх чоловік зробив власноруч. Має станок, виготовляє з дерев'яні альтанки та дитячі майданчики. Основна робота – працює на місцевому комбікормовому заводі.- Я не знаю, що вона хоче цим добиться. Це чисто брєд. Забрати дітей? Навіщо? Я не збираюся відбирати. Хочу, щоб зрозуміла - що таке діти, що значить бути матір'ю. Ми прожили сім років і розбіглись. Із-за того, що вона п'є. Всі про це знають. Я її устроїв на роботу - думав, пререстане. Де там! Веде аморальний спосіб життя. Мені вже її сусіди дзвонять - гульки до ночі. Дітей б'є, ті кричать. Старша донька кричить: "Мама, не бий Захара".

Євген худорлявий, загорілий чоловік. Стоїть із голим торсом та в сірих шортах до колін. Виглядає сонним. За його словами, заснув разом із сином.- Взяв малого до себе минулого тижня, коли вона йшла на роботу. А потім зрозумів, що син плаче. Мав проблему зі здоров'ям, було потрібне хірургічне лікування. Вона всім сказала, що через карантин дитину не хочуть лікувати. А я скочив у машину і повіз у Полтаву. Приїхав, і через три години дитину прооперували. Тільки спитали, де мама і чого не привезла раніше? Тепер я на лікарняному з ним. Промиваю, роблю перев'язки. Старшу дитину мені Каріна не дає. Постійно бреше - вже всі про це знають. І сусіди, і на роботі. На мене набрехала, що я зламав їй двері і вкрав документи.За словами Євгена, цивільна дружина завела стосунки на стороні. Має іншого чоловіка. Натомість розпускає про плітки про нього. Сам працює на двох роботах, а в інший час постійно вдома. Пропонує опитати сусідів- Він ухажує за дітьми, дивиться за ними. Діти його люблять. Він не гуляє - просто ніколи. Працює на двох-трьох роботах. А між ними всігда удома. В сімейні справи лізти не хочу, - каже Григорій. Живе неподалік Євгена.Каріна із дітьми мешкає в орендованому приватному будинку на двох господарів. За невисокою хвірткою починається порепана цементна доріжка.З двору виходить молода жінка. Попереду котить дитячий візочок, у якому лежить хлопчик років півтора.- Нічого розповідати не буду. Не хочу в це мішатися, - відповідає на прохання розповісти про Каріну та Євгена.На подвір'ї стіл вкритий клейонкою, на ньому — бляшанка із недопалками. Каріна - худорлява чорноволоса жінка. Похапцем прибирає дві чашки. Донька Анастасія заводить рудого пса у дім.- Женя і його сестра погрожують. У мене є підтвердження, - каже Каріна.Поки розмовляємо, Настя двічі виглядає з будинку. З'їдає два бутерброда з маслом.- Не маю іншого чоловіка. Хотіла би помиритися із Женєй, - додає жінка.Через стіну мешкає сусідка Раїса. Переконує, що Каріна не звертає уваги на дітей. Інколи б'є.- Скільки було тут квартирантів, таких не бачила. До двох ночі гульки, гучна музика. Дітей спать вкладає після одинадцятої ночі. А піднімає о шостій ранку. А коли ж їм спати? У мене онучка, їй теж треба відпочивати. Якось, було, о другій годині я не витримала, пішла і постукала їй порожньою пластиковою пляшкою у вікно. У відповідь матюччя почула. Наступної ночі вони всією кагалою гупали мені у вікна і голосно сміялися. А то, буває, чути, що гупає по чомусь, як ніби б'є дітей. Молодший кричить. А старша його захищає: "Мама, не бий Захарчика".Неодноразово викликала поліцію, стверджує Раїса.
- Але сусідка завжди робить вигляд, що нічого не сталося і мені просто здалося.На Каріну неодноразово скаржилися, розповіли в поліції. Сусіди - на шум уночі, цивільний чоловік - на поганий догляд за дітьми, подруга – на наклепи, які Каріна розводила в соцмережах. Заяв від Каріни про побиття — не було. Викликала поліцію, звинувачуючи Євгена в крадіжці документів – правоохоронці не знайшли цьому підтвердження. Минулого тижня поскаржилася, що її чоловік самовільно зробив операцію синові. - Минулого тижня було звернення. Виїжджав на виклик екіпаж поліції. Однак, дитині було потрібне хірургічне лікування. А він батько, і має рівні з матір'ю права на дитину, - розповіла інспектор з ювенальної превенції Полтавського районного відділення поліції Людмила Шамала. - Таке враження, що вони обидва мене не чують. Думаю, їм доведеться з'ясовувати стосунки в суді.Сімейні стосунки Каріни та Євгена обговорює, мабуть, усе Божківське. Мають різні точки зору, доповнюють розповідь різними уточненнями та подробицями. Але сходяться в одному: якщо люди по-справжньому хочуть з'ясувати стосунки та розставити всі крапки над "і", їм треба спокійно поговорити про все та зробити крок назустріч один одному.Полтавка Наталія Златопольська опинилася на вулиці в листопаді 2014 року. Зі спільного помешкання вигнав колишній чоловікВ'ячеслав, який пішов до іншої родини, стверджує жінка. Із сином та донькою отримала кімнату в гуртожитку. Хоча разом з дітьми володіє 2/3 будинку, де живе чоловік з новою дружиною.

Источник материала
Поделиться сюжетом