Водіям фур виписали штрафів на 54 тисячі євро через перевантаження
Водіям фур виписали штрафів на 54 тисячі євро через перевантаження

Водіям фур виписали штрафів на 54 тисячі євро через перевантаження

Інспектори перевірили 6598 вантажних транспортних засобів.
Перевантажені фури розбивають дорожнє покриття / Фото УНІАН

За одну добу, 2 липня, інспектори "Укртрансбезпеки" перевірили 6598 вантажних транспортних засобів і нарахували понад 54 тис. євро плати за перевантаження.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомили в прес-службі міністерства.

"За дорученням президента України посилений габаритно-ваговий контроль на дорогах триває. Так, тільки за вчора було перевірено 6598 вантажних транспортних засобів та нараховано понад 54 тис. євро плати за перевантаження. Вже в 8 областях проводиться цілодобовий габаритно-ваговий контроль. І нерідко деякі будівельні компанії потрапляють у вибірку порушників", - зазначив Криклій.

Криклій поділився рейтингом найбільших порушень габаритно-вагового контролю за останню добу. Так, вчора на автодорозі М-14 інспектори "Укртрансбезпеки" спільно з працівниками патрульної поліції і СБУ в Миколаївській області виявили 3 факти перевищення вагових параметрів при перевезенні вантажу. Транспортні засоби, що перевозили щебінь, намагалися об'їхати пункт габаритно-вагового контролю польовими дорогами, але були затримані інспекторами відповідних служб для проведення зважування.

"Всі три вантажівки належать підприємству ТОВ "СПМК-17", яке задіяне в будівництві автомобільних доріг Миколаївської області і вже неодноразово порушував вимоги чинного законодавства при перевезенні вантажу", - зазначив глава міністерства.

На кожному з авто були виявлені перевантаження як на строєну вісь, так і на загальну вагу, і нарахована плата за проїзд у розмірі 816,72 євро за кожен транспортний засіб.

Крім цього, рекордсменами за перевищення вагових параметрів стали:

  1. на автодорозі Н-09 в Івано-Франківській області - авто MAN ТОВ "Прогрес логістик плюс", у якому виявлено перевантаження на строєну вісь 32,25 тонн при нормі 24 тонн, на загальну вагу - 52,0 тонн при нормі 40 тонн. нарахована плата за проїзд - 1180, 20 євро.
  2. на дорозі М-14 в Кіровоградській області - авто MAN ТОВ "Експрес Техбуд", у якому виявлено перевантаження на вісь 13,46 тонн при нормі 24 тонн, на загальну вагу - 42,2 тонн при нормі 40 тонн. Нарахована плата за проїзд - 344 євро.

Як повідомляв раніше УНІАН, за даними Національної поліції, кожен другий вантажний автомобільїде з перевантаженням. Найбільше таких - у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны