"Говорити про терміни дуже рано": у Москві назвали умову для проведення "нормандського саміту"
"Говорити про терміни дуже рано": у Москві назвали умову для проведення "нормандського саміту"

"Говорити про терміни дуже рано": у Москві назвали умову для проведення "нормандського саміту"

Учасники зустрічі політичних радників лідерів країн-учасниць "нормандського формату" у Берліні обговорил питання проведення "нормандського саміту" на вищому рівні.

Говорити про терміни ще "дуже рано", заявив заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак, пише "Интерфакс".

За його словами, про зустріч на рівні міністрів не йшлося.

"Необхідно виконати в повному обсязі ті рішення, які були прийняті на саміті 9 грудня, перш за все, весь комплекс правових аспектів політичного мирного врегулювання конфлікту", - заявив посадовець.

Козак зазначив, що це - "десятки законів, які потрібно не тільки розробити, а й узгодити з Донбасом".

Нагадаємо, 9 грудня в Парижі відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це був перший "нормандський саміт" з осені 2016 року. 

Раніше віцепрем'єр-міністр та міністр із питань реінтеграції Олексій Резніков заявив, що проводити переговори у "нормандському форматі", як це було у Парижі, під час пандемії коронавірусу "нереально". 

Як повідомлялося, під час зустрічі Росія заявила, що "найближчим часом" очікує від України "проєкт поправок до Конституції, які б врегулювали особливий статус Донбасу". 

Відео Росія вимагає змінити Конституцію України і надати окупованим територіям Донбасу особливий статус

Змінити конституцію України і надати окупованим територіям Донбасу особливий статус - такі вимоги до України висуває Москва на переговорах, які відбуваються у Берліні. Там зустрілися радники країн "Нормандської четвірки". З Києва прибув глава офісу президента Андрій Єрмак та віцепрем'єр Олексій Резніков. Що так активізувало Москву і чи відомо, що на це відповідають українські переговорники - дивіться у прямому включенні.  

Источник материала
Поделиться сюжетом