Вчені визначили птахів, які заполонили Чорнобильську зону
Вчені визначили птахів, які заполонили Чорнобильську зону

Вчені визначили птахів, які заполонили Чорнобильську зону

Найбільш чисельним у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику виявився зяблик. Друге місце серед птахів у Чорнобиилі посів вівчарик-ковалик. До категорії фонових увійшли лучний і лісовий щеврик, біла плиска, вівсянка, співочий і чорний дрізд, чорноголова кропив’янка.

Про це йдеться у повідомленні Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

"Якби для зони відчуження створили регіональну Червону книгу, до неї потрапило б багато звичайних синантропних видів: таких, наприклад, як горобець хатній чи білий лелека. А от на статус "птах-символ" Чорнобильського заповідника є чимало претендентів – від орлана-білохвоста, чаплі, водоплавних пернатих до дрібних – вівчарика-ковалика чи того ж зяблика", - йдеться у повідомленні.

Окрему увагу серед цього розмаїття (на думку фахівців та експерів) заслуговує співочий дрізд.

"Цей птах та його співи будуть дійсно вас постійно супроводжувати по території Заповідника. Дрізд, зазвичай, співає високо на дереві, й не звертає на людей уваги. Цей вид – один з найменш полохливих, і вахтовикам у Чорнобилі потрапляє на очі найчастіше", - зазначили фахівці заповідника.

 

НА ПЕРШОМУ МІСЦІ – ЗЯБЛИК У дрібних горобиних закінчився гніздовий період. Одночасно завершено обліки цих птахів...

Опубліковано Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник Вівторок, 30 червня 2020 р.

Нагадаємо, Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник славиться багатством фауни. Тут живуть рідкісні види птахів і тварин, зокремау заповіднику розгулюють стада молодих оленів.

Источник материала
Поделиться сюжетом