Відпустка в умовах карантину: як працює аеропорт Антальї та до чого готуватися мандрівникам
Відпустка в умовах карантину: як працює аеропорт Антальї та до чого готуватися мандрівникам

Відпустка в умовах карантину: як працює аеропорт Антальї та до чого готуватися мандрівникам

Наразі для туристів відкрилися Хорватія, Чорногорія, Єгипет, Штати та Туреччина. Країни, де є на що подивитися й можна гарно відпочити. Туреччина – один з головних літніх напрямків "доковідних часів" для українців.

Що змінилось, наскільки безпечна подорож до Туреччини і чи потрібна обсервація – в сюжеті ТСН.19:30.

Потрійний контроль, обов’язкове вимірювання температури, злітна смуга - і літак вирушає у Туреччину. Перші після локауту українські туристи прямують до Антальї. На підльоті до курорту стюардеси в масках та захисному одязі просять заповнити декларації. Окремий рядок – про контакти з хворими на COVID-19. І ось, нарешті, Туреччина.

Відео Відпочинок у Туреччині: наскільки безпечна подорож для українських туристів і чи потрібна обсервація

Після українського узбережжя ТСН взялася за інспекцію закордонних курортів. Наразі для туристів відкрилися Хорватія, Чорногорія, Єгипет, Штати та Туреччина - країни, де є, на що подивитися, й можна гарно відпочити. Сюжет -  про Туреччину - один з головних літніх напрямків "доковідних часів" для українців. Що змінилось, наскільки безпечна подорож і чи потрібна обсервація  – дивіться експеримент ТСН.      

Подвійна дезінфекція – і в аеропорту, і у готелях, які приймають туристів з України. На аеровокзалі в Антальї – убивчі для вірусів розчини – буквально через кожні 20 метрів. 

Обов'язкові маски – у засобах захисту тут без винятку усі. І кожні два метри – нагадування про дистанцію. Черг у Туреччині справді вдається уникати. 

"Перше і найголовніше правило, без дотримання якого ви не зможете потрапити в Туреччину – захисна маска в аеропорту. Ну, і звісно – соціальна дистанція. Щонайменше – півтора метри. Ми за цим слідкуємо, аби не наражати туристів на небезпеку", – каже директор з маркетингу Анталійського аеропорту Егемен Атеш.

Перша перевірка - на шляху до  виходу з аеропорту. Там пост майже непомітний – звісно, для здорових. Ви навіть не здогадуєтесь, але температуру вам вимірюють просто онлайн – якщо у вас висока, то до Туреччини вас просто не пустять. 

В аеропорту Антальї є спеціальна лабораторія для тестування на COVID-19. Але переважно цією послугою користуються ті, хто вже від'їжджає з курорту – укотре пересвідчитися, що відпочив безпечно.

Але попри всі заходи безпеки, перших після карантину туристів там зустрічають з неймовірними сподіваннями. 

"Потік туристів у нас впав сильно. Навіть не те, що сильно, а практично повністю. На щастя, зараз, завдяки домовленостям  з Україною, він відновлюється. Ми дуже сподіваємось, що все буде гаразд", – вважає менеджер з розвитку напрямків туристичної компанії Харун Ертан. 

"Ми сподіваємось що вже в наступному місяці ми зможемо досягти минулорічних показників, тому що в Анталії дуже мало хворих - я маю на увазі активні випадки COVID-19, і ми думаємо що туристи будуть до нас їхати, як в старі добрі часи", – сподівається заступник директора партнера "Корал Тревел" у Туреччині Нурхан Каплан.

Торік у липні в Антальї відпочили 146 тисяч українців. Цього місяця тут сподіваються зустріти - сто тисяч, а після повноцінного початку турсезону – навіть перевищити минулорічну планку. Для цього тут фактично скасували черги та спростили паспортний контроль. Усе – аби українці знову їхали на Середземне море.

Источник материала
Поделиться сюжетом