Івана Купала 2020: де та як відзначити у Києві в умовах карантину
Івана Купала 2020: де та як відзначити у Києві в умовах карантину

Івана Купала 2020: де та як відзначити у Києві в умовах карантину

Масштабних купальських святкувань цього року не буде в зв’язку із карантином, однак відзначити все ж можна буде.
Івана Купала 2020 - як відсвяткувати / фото УНІАН

Уже зовсім скоро в Україні святкуватимуть традиційне східнослов'янське свято Івана Купала. Це одне з чотирьох головних свят сонячного календаря. Воно є відгомоном найдавнішого язичницького свята літнього сонцестояння, що вихваляє цвітіння і родючість.

У святі Івана Купала тісно переплелися давні язичницькі й християнські звичаї, завдяки чому воно є дуже красивим і зазвичай дуже ефектно та весело відзначається.

Однак цього року в традиційні купальські плани втрутився карантин, запроваджений з метою стримування поширення коронавірусної інфекції. УНІАН розповість, коли відзначається Івана Купала цього року та яким буде святкування.

Івана Купала 2020: дата свята

Традиційно Івана Купала щорічно святкується в ніч з 6 по 7 липня.

Раніше свято було присвячене Сонцю, тому його дата за старим стилем прив'язувалася до дня літнього сонцестояння, 21 червня. Однак згодом, після переходу на григоріанський календар літочислення, дата Івана Купала змістилася на два тижні.

Святкування дня Івана Купала розпочинається ввечері у понеділок і триває впродовж усієї доби.

Особливості дня Івана Купала 2020: де відсвяткувати у Києві

Звичних масштабних купальських святкувань цього року не буде в зв’язку із запроваджений у країні карантином. Лише деякі локації влаштують невеличке святкування.

Свято Івана Купала в парку "Київська Русь"

Чи не найбільш масштабне святкування цього року відбудеться в парку розваг "Київська Русь".  Розташований він у селі Копачів за 50 кілометрів від Києва по Обухівській трасі.

Впродовж 6-7 липня гостям Древнього Києва обіцяють яскраву програму за древніми звичаями, катання на конях, кінно-трюкові шоу, смачні страви та середньовічні майстер-класи, відпочинок на пляжі Лісового озера, можливість ночівлі в унікальних кімнатах середньовічного антуражу та багато іншого.

Івана Купала 2020 - де відсвяткувати в Києві / фото УНІАН

Гостям парку в день Івана Купала запропонують взяти участь у захопливому квесті – пошуках папороті. А з 18:00 і до самої ночі на гостей чекає театралізована програма від кінно-трюкового театру та відтворення древніх обрядів, серед яких – масовий хоровод навколо Лісового озера, освіченого смолоскипами, запустити сплетені віночки на воду та насолодитися спалюванням опудала, після чого й взяти участь у стрибках над вогнищем. Після 01:00 розпочнеться купальська дискотека, яка триватиме до 03:00.

Крім того, народні гуляння продовжаться також у вихідні 11 і 12 липня.

Стати гостем Древнього Києва можна, придбавши квиток. Його вартість на один день заходу: 200 гривень для дорослих, 150 гривень для студентів та пенсіонерів, 80 гривень для школярів.

Дістатися до парку "Київська Русь", якщо немає власного авто, можна на прямих маршрутках, які відправляються від станції метро Видубичі. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Івана Купала у Феофанії

Парк "Феофанія", що в Голосіївському районі столиці, запрошує самостійно відсвяткувати Івана Купала невеликими компаніями.

Так, 6 липня з 17:00 на сцені в парку виступатимуть фольклорні колективи. А поруч зі сценою розмістять опудало Морени та польові квіти, з яких ви можна буде самостійно сплести купальські віночки.

З нагоди свята вхід до парку цього дня буде безкоштовним.

Доїхати до парку можна маршрутним таксі № 444 від станції метро Дружби Народів до кінцевої зупинки на вулиці Метрологічній. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом