Вчені закликали ВООЗ переглянути рекомендації щодо профілактики COVID-19
Вчені закликали ВООЗ переглянути рекомендації щодо профілактики COVID-19

Вчені закликали ВООЗ переглянути рекомендації щодо профілактики COVID-19

Якщо вірус поширюється повітряно-крапельним шляхом, то "наслідки в плані стримування інфекції будуть значними".
Ілюстрація REUTERS

Група 239 вчених із 32 країн має намір найближчими днями опублікувати в науковому журналі відкритий лист, адресований ВООЗ, із закликом переглянути рекомендації щодо профілактики коронавірусної інфекції.

Вчені вказують, що вірус передається повітряно-краплинним шляхом, що означає, що вірусні частинки можуть витати у повітрі в закритих приміщеннях і заражати людей при диханні, повідомляє "Голос Америки" із посиланням на The New York Times.

ВООЗ стверджує, що вірус поширюється через респіраторні краплі при кашлі та чханні хворого, але вони швидко осідають через свій розмір.

Якщо вірус поширюється повітряно-крапельним шляхом, то "наслідки в плані стримування інфекції будуть значними", пише NYT. Нові профілактичні заходи будуть включати носіння масок у приміщенні "навіть за умови дотримання соціального дистанціювання", а медичний персонал повинен носити маски типу N95 "для фільтрації навіть найдрібніших респіраторних крапель при роботі з коронавірусними пацієнтами".

Крім того, необхідно переглянути конструкцію вентиляційних систем, щоб "мінімізувати рециркуляцію повітря".

У статті йдеться, що після вивчення внутрішнього листування ВООЗ та інтерв'ю з 20 вченими, включаючи консультантів ВООЗ, вимальовується картина, що, "попри добрі наміри", організація "не йде в ногу з наукою".

NYT пише, що нещодавній сплеск числа жертв після відновлення роботи компаній і офісної діяльності підтверджує "те, про що багато хто з вчених говорить вже кілька місяців, а саме що вірус застоюється в повітрі приміщень, заражаючи тих, хто знаходиться поруч".

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 5 липня в світі зафіксовано 11 267 309 випадків коронавірусної інфекції – на 192 тисячі більше, ніж добою раніше. Жертвами пандемії у всьому світі стали 530 754 людини (+5633 за добу).

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом