Затори у Києві: рух на всіх мостах паралізовано
Затори у Києві: рух на всіх мостах паралізовано

Затори у Києві: рух на всіх мостах паралізовано

Ранковий час пік скував всі мости Києва і під'їзди до них величезними заторами.
Затори в Києві - як проїхати / фото УНІАН

Київ регулярно страждає від перевантаженості основних магістралей - водії та пасажири тривалий час проводять у заторах. Найскладніша ситуація на дорогах складається під час ранкової та вечірньої години пік - так званого робочого перевезення. УНІАН пропонує вам ознайомитись з актуальною ситуацією на столичних дорогах у понеділок, 6 липня.

Дані взяті з сервісу Google Maps.

Затори у Києві 6-го липня / Google Maps

Затори в Києві: ситуація на мостах

У годину пік традиційно складна ситуація на всіх столичних мостах: Патона, Північному, Південному, Метро і Дарницькому. Ускладнено рух в напрямку правого берега столиці.

Ситуація на дорогах у центрі Києва

У центральній частині столиці найбільш завантаженими транспортом магістралями зараз є проспекти Перемоги, Броварський проспект, пр-т Бажана, Лобановського, Голосіївський. Також пробки утворилися на вулиці Олени Теліги, Вадима Гетьмана, Борщагівській, Жилянській, бульварі Перова.

Як не потрапити в затор у Києві

Дієвого рецепта столична влада й водії поки не винайшли. Однак, є кілька порад, які, якщо не повністю позбавлять вас від марного простоювання у заторах, то хоча б зроблять цей процес не таким тривалим.

  • Час поїздки. Враховуйте, що період 8:00-10:00 і 17:00-19:00 - найскладніший для київських доріг. В цей час люди масово їдуть на/з роботи, багато хто прагне покинути місто або ж в'їхати до нього. Відповідно, саме в ці ранкові та вечірні години на дорогах накопичується максимальна кількість транспорту.
  • День поїздки. Вечора п'ятниці неділі, ранок понеділка - період, коли кияни виїжджають на вихідні або повертаються з них. В цей час затори виникають практично на всіх виїздах/в'їздах до місто. Отже, для комфортного пересування такі локації в цей час краще не відвідувати.
  • Погода. Дощ або сніг значно ускладнюють ситуацію на дорогах в будь-якому місті. У Києві ці фактори чинять значний вплив, зважаючи на часті підтоплення або снігові замети. Також при поганій погоді багато пасажирів прагнуть скористатися таксі, що спричиняє додаткове навантаження на дороги, збільшуючи кількість автотранспорту на них.
Погода впливає на дорожню обстановку / УНІАН
  • Метро. Якщо ви бачите, що уникнути попадання в затор не вдасться - скористайтесь підземкою. Авто можна припаркувати недалеко від станції метро, або зовсім не виїжджати на ньому цього дня.
  • Велосипед. Найекологічніший вид транспорту завжди може прийти на допомогу. Останніми роками в Києві з'явилося безліч доступних пунктів прокату велосипедів. У тому випадку, якщо ваш шлях не пролягає через все місто, сміливо віддайте перевагу двоколісному другові.
На допомогу може прийти велосипед / УНІАН
  • Місце роботи. Якщо ваша робота знаходиться в дуже важкодоступному для автотранспорту місці - задумайтеся, можливо, це гарна нагода змінити її.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом