Призов до армії раніше вступу до ВНЗ: абітурієнтам почали вручати повістки до армії
Призов до армії раніше вступу до ВНЗ: абітурієнтам почали вручати повістки до армії

Призов до армії раніше вступу до ВНЗ: абітурієнтам почали вручати повістки до армії

Прийшов у військкомат по довідку для вступу, а отримав повістку. У Міністерстві оборони кажуть, що питання призову 18-річних абітурієнтів розглядатимуть індивідуально, з кожним окремо. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Цього року через карантин і епідемію COVID-19 призовна компанія починається пізніше за вступну. Тобто вже зараз триває відтермінований весняний призов, а вступна компанія почнеться лише в серпні. Разом із тим, у пакеті документів для вступу у виші необхідно подати обхідний лист із печаткою з військкомату. Тож, якщо абітурієнту-хлопцю вже виповнилося 18 років, він ризикує замість навчального закладу потрапити в армію.

Відео Українські абітурієнти ризикують замість вступу до вузів потрапити до армії

Прийшов у військкомат за довідкою для вступу, а отримав повістку. Через карантин і епідемію коронавірусу призовна компанія в Україні починається раніше за вступну. Тобто вже зараз розпочався і триває відтермінований весняний призов, а вступна компанія почнеться лише в серпні. Разом із тим, в пакеті документів, для вступу у вищі необхідно подати обхідний лист з печаткою з військкомату. Тож, якщо абітурієнту-хлопчику вже виповнилось вісімнадцять років, він ризикує замість навчального закладу потрапити в армію. Міносвіти вже звернулось до військових. Просять надати абітурієнтам відстрочку до осені і вже тоді викликати тих, хто не поступив. У Міноборони кажуть, що механізм призову не прописаний. Але рішення по кожному абітурієнту приймаються призовними комісіями в індивідуальному порядку.

Міносвіти вже звернулося до військових. Просять надати абітурієнтам відтермінування до осені і вже тоді викликати тих, хто не вступив. У Міноборони кажуть, що механізм призову не прописаний. Але рішення стосовно кожного абітурієнта поухвалюють призовні комісії індивідуально.

"Відповідно до статті 17 "Про військовий обов’язок і військову службу", якою визначений перелік причин з яких надається відстрочка, там немає такої причини що "бажаю вступити" у ВНЗ чи ще кудись. Призовні комісії кожну людину розглядають індивідуально. Переліку документів, визначених якихось документів, які підтверджують бажання людини вступити, ніде не визначено. Кожна комісія може визначити сама які документи необхідні", – сказав керівник відділу комплектування рядовим сержантським складом та призову штабу командування ЗСУ Микола Качаненко.

Источник материала
Поделиться сюжетом