З "аліментщиків" за тиждень стягнули понад 153 млн грн боргів
З "аліментщиків" за тиждень стягнули понад 153 млн грн боргів

З "аліментщиків" за тиждень стягнули понад 153 млн грн боргів

КИЇВ. 10 липня. УНН. Державна виконавча служба за тиждень змусила сплатити борги по аліментах 818 боржників, сума заборгованості яких сягала 153,2 млн грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram-канал Міністерства юстиції.

“​​За тиждень ДВС змусила сплатити борги по аліментах 818 боржників, сума заборгованості яких складала 153,2 млн грн. З них 33,2 млн грн - завдяки застосуванню встановлених законом обмежень”, - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що найбільшу суму заборгованості зі сплати аліментів – 272 тис. грн – погашено в Автозаводському відділі державної виконавчої служби у місті Кременчуці, аби боржник сплатив цю суму, довелося вдатися до встановлення тимчасових обмежень: у праві виїзду за межі України, праві керування транспортними засобами, праві користування вогнепальною зброєю та праві полювання.

Зазначається, що державним виконавцем Кальміуського відділу державної виконавчої служби у Маріуполі також вжито до боржника зі сплати аліментів заходи примусового виконання. Зокрема боржника залучено до суспільно корисних робіт строком на 120 годин. В результаті боржник сплатив всю суму заборгованості - 229 тис. грн.

Вказано, що у Броварському міськрайонному відділі державної виконавчої служби державний виконавець виніс постанову про арешт коштів боржника. Після цього стягувач повідомила ДВС, що борг по аліментах погашено в повному обсязі у сумі 197 тис. грн.

Нагадаємо, в Україні зріс мінімальний розмір аліментів.

Источник материала
Поделиться сюжетом