Колишнього «міністра» окупованого Криму засудили до 10 років
Колишнього «міністра» окупованого Криму засудили до 10 років

Колишнього «міністра» окупованого Криму засудили до 10 років

НОВИНИ

Новини

Колишнього «міністра» окупованого Криму засудили до 10 років

Мова йде про Петра Михальчевського.

У понеділок, 13 липня, Дніпровський районний суд Києва засудив до 10 років тюрми колишнього так званого міністра охорони здоров’я окупованого Криму Петра Михальчевського. Про це повідомили «Крим.Реалії».

 

Зазначається, що Михальчевського звинувачують у державній зраді.

 

«Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу (державна зрада – Ред.) і призначити йому покарання за цей злочин у вигляді 10 років позбавлення волі»,– повідомила суддя Мирослава Марченко.

 

Водночас, суд його і виправдав.

 

«Визнати невинним у висунутому обвинуваченні в скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України – Ред.) і виправдати його в зв’язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 110 Кримінального кодексу», - йдеться в тесті.

 

Як відомо, Петро Михальчевський обіймав посаду міністра охорони здоров'я Криму з 27 лютого по 10 червня 2014 року в підконтрольному Росії уряді. Згодом окупаційна влада звинуватила його в участі у корупційних схемах, після чого Михальчевський написав заяву про відставку за власним бажанням.

 

Повідомляється, що з 8 січня 2018 року Петро Михальчевський перебував під вартою: спочатку він утримувався в слідчому ізоляторі Херсона, влітку його перевезли до київського СІЗО.

 

У червні минулого року розслідування у справі ексміністра було завершене. 9 липня минулого року суд перевів Михальчевського з ізолятора під домашній арешт.

, ,
Источник материала
Поделиться сюжетом