Економіка Китаю першою почала оговтуватися після пандемії
Економіка Китаю першою почала оговтуватися після пандемії

Економіка Китаю першою почала оговтуватися після пандемії

Китайська економіка першою з великих світових почала знову рости від початку пандемії коронавірусу.

Про це пише ABC News.

В останньому кварталі вона показала зростання на 3,2% після зняття карантинних обмежень і відновлення роботи заводів і магазинів. У попередньому кварталі ВВП впало на 6,8% - це був найгірший показник економіки Китаю від середини 1960-х років. Тепер країна очікує постійного поліпшення в подальших кварталах.

Переробна і деякі інші галузі промисловості практично повернулися в нормальний стан у КНР. Втім споживчі витрати досі слабкі через острах можливої ​​втрати роботи.

Економісти кажуть, що Китай, скоріш за все, відновиться оперативніше за інші великі економіки, через сурові правила карантину від початку спалаху коронавірусу.

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання економіки Китаю на 1% цього року. Небагато, але все ще краще за прогнози Фонду щодо, приміром, Штатів, де очікується падіння економіки на 8%, чи світу загалом - зниження на 4,9%.

За прогнозами МВФ Україна повернеться до докарантинного рівня розвитку економіки лише у 2024 році. Наступного року економічна ситуація частково покращиться, однак, навіть наприкінці 2021 року рівень ВВП буде приблизно на 6% нижчим, аніж у 2019 році. 

Источник материала
Поделиться сюжетом