Google інвестує $4,5 мільярда у виробництво бюджетних смартфонів в Індії
Google інвестує $4,5 мільярда у виробництво бюджетних смартфонів в Індії

Google інвестує $4,5 мільярда у виробництво бюджетних смартфонів в Індії

Раніше повідомлялося про створення нового фонду в розмірі $10 млрд для прискорення цифровізації в Індії.
Ілюстрація REUTERS

Американська корпорація Google протягом найближчих кількох років планує інвестувати 4,5 мільярда доларів в індійську компанію Jio Platforms з метою виробництва бюджетних смартфонів для малозабезпечених верств населення Індії.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву гендиректора Google Сундара Пичаи.

"Google протягом 5-7 років інвестує 4,5 мільярда доларів в акціонерний капітал і операційну інфраструктуру Jio Platforms, щоб відкрити мільйонам простих індійців доступ до цифрових технологій, - наводить заяву Пичаї газета The Economic Times. - Це найбільші інвестиції з метою покращення мобільного зв'язку для всіх жителів Індії".

За його словами, Google і Jio Platforms підписали комерційну угоду про спільну розробку недорогого смартфона під операційні системи Android.

Раніше цього тижня Пичаї повідомив про створення нового фонду в розмірі 10 мільярдів доларів для прискорення цифровізації в Індії. Інвестиції будуть направлені на розвиток певних галузей. До них, зокрема, належить забезпечення вільного доступу до інформації для кожного жителя Індії його рідною мовою, створення нових продуктів і послуг, що відповідають унікальним потребам Індії, а також використання штучного інтелекту в таких сферах, як охорона здоров'я, освіта і сільське господарство.

Google - американська компанія, що інвестує в інтернет-пошук та рекламні технології, а також займається розробкою онлайн-сервісів і високотехнологічних продуктів. Фірма, заснована Ларрі Пейджем та Сергієм Бріном, вперше була зареєстрована як приватне підприємство у вересні 1998 року, а зараз є частиною холдингу Alphabet з оборотом понад 130 мільярдів доларів. Її штаб-квартира розташована в місті Маунтін-В'ю (штат Каліфорнія). В Google працюють понад 110 тисяч осіб.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом