Toshiba повністю пішла з бізнесу ноутбуків
Toshiba повністю пішла з бізнесу ноутбуків

Toshiba повністю пішла з бізнесу ноутбуків

Toshiba виробляла ноутбуки з далекого за мірками індустрії 1985 року й, як вважається, була першою, хто випустив масовий комп’ютер в звичному сьогодні форматі книжки-розкладачки.

У 1990-х роках японська компанія випускала хороші робочі конячки сімейства Satellite і приступила до випуску невеликих, тонких і легких моделей Portégé.

Ці продукти дозволили Toshiba зайняти лідируючу позицію на ринку ноутбуків в кінці 1990-х і утримувати її протягом більшої частини 2000-х років.

Хоча кількість учасників ринку ПК в те десятиліття зменшувалася за рахунок злиттів і поглинань, Toshiba часто входила в п’ятірку провідних виробників ПК і при цьому ніколи не випускала настільні комп’ютери.

У міру того, як йшли 2000-е, пристрої Toshiba ставали все менш привабливими в порівнянні з різними моделями на зразок Lenovo Think.

Pad або Apple Mac.

Book, а також ноутбуками від Dell і HP.

Toshiba ніколи не намагалася вразити споживачів чимось незвичайним і передовим, що теж не сприяло зростанню.

.

У міру того, як ринок ПК скорочувався, і в 2010-х роках Lenovo, Dell і HP стали домінувати в продажах, Toshiba стала все рідше зустрічатися на полицях магазинів.

У 2018 році компанія зайшла в глухий кут і продала свій підрозділ по виробництву ПК компанії Sharp за безцінь – всього за $ 36 млн.

Втім, Toshiba ще зберігала 19,9% акцій з опціоном на їх викуп з боку Sharp.

Sharp швидко перейменувала бізнес в Dynabook – цю марку Toshiba використовувала в Японії – і приступила до випуску нових моделей і відродження бренду.

Справа пішла досить непогано і призвело до того, що 30 червня 2020 року Sharp реалізувала своє право на придбання решти 19,9% акцій Dynabook, про що було оголошено через кілька днів.

На цьому остаточно завершилася історія Toshiba в якості постачальника ПК, хоча її спадщина і продовжує жити під крилом Sharp.

Источник материала
Поделиться сюжетом