Будинок, де живе голова СБУ. У Баканова в резиденції під Києвом персональне озеро і гарний сад
Будинок, де живе голова СБУ. У Баканова в резиденції під Києвом персональне озеро і гарний сад

Будинок, де живе голова СБУ. У Баканова в резиденції під Києвом персональне озеро і гарний сад

Будинок, де живе голова СБУ. У Баканова в резиденції під Києвом персональне озеро і гарний сад

14.08.2020

Оригінал на сайті Страна.ua

Іван Баканов, керівник Служби безпеки України, в останні дні на слуху у всієї країни через захоплення заручників у Луцьку. Багато хто дивувався, чому глава СБУ не був на місці надзвичайних подій і не керував операцією зі звільнення людей.

Як пізніше заявив сам Баканов, він брав участь у процесі віддалено зі свого робочого кабінету в Києві.

"Потрібно бути ефективним, а не популярним, - сказав Баканов інформагентству "Українські Новини". - Головне ж, щоб було все добре. Або ви думаєте, що було б безпечно для заручників, щоб я з автоматом вривався в автобус? Директор ЦРУ (США) присутній на таких операціях, як ви думаєте? У нас є штаб АТЦ (Антитерористичний центр), "Альфа" - вони були присутні там через дуже нетривалий час, включаючи керівника "Альфи" і заступника голови, який курирує АТЦ".

"Страна" тим часом вирішила подивитися, як живе глава СБУ. 

У декларації глави української спецслужби за 2019 рік зазначено, що місце його фактичного проживання - Київ. За документами в столиці у нього є тільки квартирка на 56 кв. м (це площа стандартної "двушки").

Навряд чи тут тулиться сім'я Баканова з чотирьох чоловік (батьки, дорослий син і ще один школяр). Тому наш шлях лежить в село Ходосівка, де знаходиться заміська резиденція керівника Служби безпеки.

Дані про цей маєток теж є в декларації чиновника від 2019 року. Двоповерховий будинок невеликого метражу. Але скільки саме його площа і ціна не відомо, так як він проходить за документами як об'єкт, де ще не закінчено будівництво і домоволодіння не введено в експлуатацію. Зате зазначено, що ділянки Баканов придбав не всі відразу. Спочатку, в 2006 році став власником двох наділів (16 соток без зазначення вартості). Потім в 2013 пай купила його дружина Оксана Лазаренко, а в 2018 - крихітний ще клаптик і сам Іван, який на той час працював директором ТОВ "Студія "Квартал 95".

В цілому у них на двох на сьогодні майже 43 сотки землі. 

Знаходимо на кадастровій карті ділянки Баканова. Їдемо за вказаною у виписці адресою. Знаходимо двір з доглянутим садом, персональним озером, і двоповерховим особняком. А навколо прості сусіди з городами і теплицями.

Зазирнути за паркан друга Зеленського не складає труднощів. Маєток знаходиться прямо поруч з проїжджою частиною, територія не охороняється, а будинок видно, що обжитий. На території чути собачий гавкіт і стоять лійки, інструменти, сушарка для білизни, на помості біля озера ротангові садові меблі, на літній кухні лежить все для барбекю.

Окремо варто відзначити, що багато часу і зусиль господарі присвячують ландшафтному дизайну на ділянці. Трава на газонах ідеальна, як на "Олімпійському" стадіоні, всі дерева підстрижені у формі кола. Уздовж доріжок ростуть різноманітні хвойні: блакитні ялини, туї, Декоративні сосни.

Сім'я і діти

Садибу сім'ї Баканова можна побачити і на фото, які розміщують його діти в соцмережах.

Сини Артур і Степан активні у фотоблогах Instagram. Правда, вже дорослий Артур там присутній під прізвищем мами. При цьому хлопець викладає фото з Отчого будинку в Ходосівці, з собакою, яка бігає по двору.

Артур у 2018 році закінчив КНЕУ ім. Гетьмана І зараз працює в компанії "Карпатнафтохім". Хлопець любить красиве життя. Ходить в нічні клуби, знімає відео за кермом дорогих авто, подорожує по всьому світу (від Німеччини та Греції до екзотичних курортів).

Наприклад, цієї зими возив свою дівчину у французький Куршавель.

Його молодший брат Стьопа - учень звичайної школи 134 імені Юрія Гагаріна, яка знаходиться на Печерську (престижний Центральний район Києва). Він носить модну зачіску - самурайський пучок, займається футболом і разом з друзями організувала музичну групу.

Кілька треків можна послухати на Youtube-каналі тінейджера. Хлопчик під гітару співає композиції дорослого змісту під назвою "Сходжу з розуму" і "Зради". На своїй сторінці наймолодший Баканов показує, як відкорковує пляшку вина, тарілку супу з восьминогами і селфі з Вірою Брежнєвою.

А у Артура ціла колекція фотографій з зірками "95 кварталу", в тому числі з президентом Зеленським і зі зйомок серіалу "Слуга народу".

Варвара Квітка

 
#Баканов
Джерело: 112.ua
Підпишіться на 112.ua у вашому Telegram і Facebook Оперативно та лаконічно про найважливіше

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть кнопку "повідомити про помилку", щоб повідомити про це редакцію

Источник материала
Поделиться сюжетом