Новий карантинний сезон в опері: коли можна відвідати виставу та які нові правила запровадили
Новий карантинний сезон в опері: коли можна відвідати виставу та які нові правила запровадили

Новий карантинний сезон в опері: коли можна відвідати виставу та які нові правила запровадили

Без буфету, антракту і хору. Цієї п’ятниці Національна опера України в Києві відкриває новий карантинний сезон. Глядачів пускатимуть лише в масках, але кричати "Браво", як у Відні, їм не заборонять. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Київська опера відчиняє двері однією з перших у світі.

"Одне з найближчих відкриттів – це опера в Цюріху, де на сцені будуть перебувати тільки артисти, оркестр в іншому приміщенні, хор взагалі за кілька кілометрів від театру. Все це буде по інтернету з’єднане, але це вже щось інше", - зауважує Анатолій Солов'яненко, головний режисер Національної опери України.

Партії хору з карантинних вистав у столичній опері вирізали. 90 людей на сцені - надто небезпечно.

Новий формат в умовах суворих обмежень - арії з окремих опер у вигляді концертних номерів під акомпанемент роялю. І без перерви.

Головний атрибут театрала у 2020 році – маска. А от розм'ятися у буфеті цьогоріч не вийде – столики залишаться порожніми. Антракт теж скасували.

Поки тривали репетиції, столиця стала помаранчевою. Це означає, що з півтори тисячі крісел на відкритті сезону зайняті будуть лише дві сотні. Але артистів перспектива співати і танцювати перед майже порожньою залою не лякає, аби тільки нарешті вийти на сцену.

Відео Новий карантинний сезон в опері: глядачів пускатимуть лише в масках

Без буфету, антракту і хору. Цієї п’ятниці столична опера відкриває новий карантинний сезон. Глядачів пускатимуть лише в масках, але кричати "браво", як у Відні, їм не заборонять. Як будуть дотримуватися дистанції і в залі, і на сцені, і яким чином балетна пачка захищатиме від коронавірусу – дивіться далі в сюжеті.

Источник материала
Поделиться сюжетом