Криклій розповів про плани щодо будівництва доріг наступного року
Криклій розповів про плани щодо будівництва доріг наступного року

Криклій розповів про плани щодо будівництва доріг наступного року

Міністерство інфраструктури планує у 2021 році побудувати удвічі більше доріг, ніж цього року. 

Про це в ефіріСніданку з 1+1 розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій. 

До кінця цього року заплановано побудувати і здати понад чотири тисячі кілометрів доріг державного значення. Наразі 2200 кілометрів доріг вже прийнято в експлуатацію, а на інших роботи завершуються. 

"Плануємо (наступного року — Ред.) збільшити суму до 150 мільярдів гривень на дороги державного значення. Це рекордна цифра дозволить побудувати значно більше доріг. Якщо цього року заплановано побудувати понад чотири тисячі кілометрів, то наступного — майже удвічі більше. Такими темпами ми зможемо побудувати 20 тисяч кілометрів шляхів не за п'ять років, а швидше", - наголосив Криклій і додав, що Мінфін закладає ці цифри у держбюджеті. 

За словами міністра, вартість будівництва одного кілометрв дороги починається від 15 мільйонів гривень. Якщо є мости, розв'язки чи якісь інші споруди, то вартість збільшується.

Відео Міністр інфраструктури розповів про смарт-квиток, ремонт доріг і штрафи за перевантажені фури

Один проїзний на всі види громадського транспорту. Завтра у продажі зявиться смарт-квиток. А ще в Україні знайшли нове розв'язання проблеми розбитих доріг: уже скоро шляхи можуть бути врятовані від пошкоджень. Водіїв і власників вантажівок хочуть поставити в такі умови, щоб було не вигідно брати більше вантажу, ніж дозволено. До того ж, у 2021 року в Україні хочуть збудувати удвічі більше доріг, ніж цьогоріч. Про все це ми поговоримо у студії з нашим гостем – міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм.  

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський анонсував збільшення вдвічі будівництва доріг наступного року порівняно з цим роком. 

Источник материала
Поделиться сюжетом