Руйнація храму: львівські актори зіграли виставу у понад столітньому сільському костелі
Руйнація храму: львівські актори зіграли виставу у понад столітньому сільському костелі

Руйнація храму: львівські актори зіграли виставу у понад столітньому сільському костелі

На Львівщині актори театру для дітей та юнацтва зіграли виставу просто у понад столітньому сільському костелі. Будівлю у селі Демня Миколаївського району спроектував скульптор Іоан Пінзель, якого називали львівським Мікеланжело.

 Але нині покинутий нео-готичний костел руйнується. Тож виставою і вирішили привернути увагу суспільства до стану храму. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Вистава, яку показали - має назву Пантекост. Розповідає про цінності й культуру і сама дія розгортається у покинутій балканській церкві. Тож сам костел, де відбувся показ, тільки підсилив сенси, а актори кажуть, здобули унікальний досвід.

"Дуже велика різниця, в театрі ми створюємо середовище церкви, а тут не треба створювати, сама церква вже дає нам середовище, навіть оце відлуння. Дуже багато сіл є, де зруйновані ці речі і їх треба повертати", - розповіла народна артистка України Ольга Гапа.

Подивитися на дійство прийшли місцеві мешканці.

"Дуже добре, гарно що наш костел не забувають. Потрібно господаря щоб відреставрував, хай би люди ходили до церкви", - зазначила мешканка села Демня Галина Гавенчук.

Відео Руйнація храму: львівські актори відіграли спектакль у сільському костелі

Вистава у покинутому костелі. У Львівській області актори театру для дітей та юнацтва відіграли спектакль просто у понад столітньому сільському костелі. Будівлю у Демні спроектував скульптор Іоан Пінзель, якого називали львівським Мікеланжело. Але нині покинутий неоготичний костел руйнується. Тож виставою і вирішили привернути увагу суспільства до стану храму. Вистава, яку показали, має назву "Пантекост". Розповідає про цінності й культуру, а сама дія розгортається у покинутій балканській церкві. Тож сам костел, де відбувся показ, тільки підсилив сенси, а актори кажуть: здобули унікальний досвід. Подивитися на дійство прийшли місцеві мешканці.    

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, якими прем'єрами відкриється осінній театральний сезон в Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом