Світові інвестиції у Фінтех перевищили $25 мільярдів - дослідження
Світові інвестиції у Фінтех перевищили $25 мільярдів - дослідження

Світові інвестиції у Фінтех перевищили $25 мільярдів - дослідження

Український фінтех на сьогоднішньому етапі активно розвивається / REUTERS

Світові інвестиції в розвиток Фінтех-індустрії в першому півріччі 2020 року склали 25,6 мільярда доларів, половина з яких була спрямована на ринки Північної та Південної Америк.

Про це передавати прес-служба компанії KPMG з посиланням на своє дослідження інвестицій у фінансові технології в першому півріччі цього року.

Зокрема, у фінтех-індустрію Америк у першому півріччі було інвестовано 12,9 мільярда доларів, Азійсько-тихоокеанського регіону – 8,1 мільярда доларів, Європи, Близького Сходу та Африки – 4,6 мільярда доларів.

Глобальні венчурні інвестиції в першому півріччі становили 20 мільярдів доларів, з яких 9,3 мільярда доларів були спрямовані в Північну та Південну Америки, 6,7 мільярда доларів – в Азійсько-Тихоокеанський регіон і 4 мільярди доларів – в країни Європи, Близького Сходу та Африки.

Згідно з дослідженням, в першому півріччі спостерігалося скорочення суми угод зі злиття або поглинання. Зокрема, у зв'язку з негативним впливом пандемії коронавірусу сума таких угод становила 4 мільярди доларів, що більш ніж на 81,7 мільярда доларів менше, ніж у другому півріччі 2019 року.

Крім цього, фахівці KPMG зазначили, що за підсумками першого півріччя цього року інвестиції в кібербезпеку у сфері фінтеху становили 870,8 мільйона доларів, що майже на 300 мільйонів доларів більше, ніж за підсумками всього минулого року.

Лідер напрямку консультаційних послуг з питань злиттів і поглинань KPMG в Україні Ілля Сегеда зазначив, що український Фінтех на сьогоднішньому етапі активно розвивається.

"Попри карантин і глобальну економічну рецесію, сектор фінтех залишається досить привабливим для венчурних інвестицій як у світі загалом, так і в Україні. Найпоказовішою є угода (з продажу - УНІАН) Revolut, сума якої становила 580 мільйонів доларів, хоча Revolut все ж англійська компанія зі співзасновником з України. Іншими угодами з дійсно українськими компаніями стали продаж YayPay за 20 мільйонів доларів французькій Quadient і Mosst - приватному іноземному інвестору", - цитує прес-служба Сегеду.

Що цьому передувало

  • Згідно з іншим дослідженням KPMG, вартість угод зі злиття і поглинання в Україні в першому півріччі 2020 року в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року впала на 79% - до 159 мільйонів доларів з 755 мільйонів доларів.

Довідка УНІАН

  • KPMG - це міжнародна мережа незалежних фірм, що надають аудиторські, податкові та консультаційні послуги. В Україні працює з 1992 року.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Павло Степанець

Источник материала
Поделиться сюжетом