У Києві забудовник зруйнував тротуар та велодоріжку заради заїзду до новобудов
У Києві забудовник зруйнував тротуар та велодоріжку заради заїзду до новобудов

У Києві забудовник зруйнував тротуар та велодоріжку заради заїзду до новобудов

У столиці забудовник заради облаштування заїзду до нових будинків зруйнував свіжовідновлений тротуар та велодоріжку.

Незаконний заїзд для автівок намагаються зробити на проспекті Любомира Гузара.

"Сніданок з 1+1" розказує, чи законними були його дії, як взагалі перевірити їхню законність та що робити, якщо тротуар зруйнували без підстав.

Місцева жителька Наталія каже, що заїзд робить забудовник - для новостворених багатоповерхівок. Законність - не доведена.

"Це будівництво було призупинене завдяки небайдужим мешканцям. ми його зупинили, ми зупиняли ці бульдозери, екскаватори. Навіть "Київавтодор", який і відновлював тротуар та будував велодоріжку чітко написав - нічого тут не узгоджував", - каже вона.

Генеральним планом об'єкту не передбачено влаштування під'їзних шляхів зі сторони проспекту Любомира Гузара, таким чином, жодних погоджень щодо облаштування під'їзної дороги корпорація "Київавтодор" не надавала.

Жителі будинків поруч почали розбиратись в ситуації. Залучили народного депутата. Його помічник  відзначає - певні порушення видно одразу.

"Коли він (забудовник) порушує благоустрій, він відповідно має оформити контрольну картку на порушення благоустрою, він має зробити інформаційне повідомлення, тобто на огорожах певних має бути інформаційне повідомлення щодо того що саме, які дії вчиняються, хто відповідальна, хто безпосередньо виконавець таких робіт, які терміни виконання. цього ми тут не бачимо", - каже помічник нардепа

Є у жителів і відповідь поліції, яка заїзд також забороняє.

Забудовник наразі відмовчується.

Станом на сьогодні велопішохідну зону почали відновлювати, хоча насип для заїзду при цьому ніхто прибирати не збирається. Тож жителі бояться, що одного ранку тут таки може з'явитись дорога. Тому вимагають від уповноважених органів прибрати насип, відновити газон та висадити там дерева.

"Наостанок практичні поради. Якщо з подібною ситуацією зустрілись ви і забудовник не показує дозвільних документів, розпочніть з двох запитів. До балансоутримувача тротуару, це може бути міський чи обласний автодор, та до департаменту архітектури чи благоустрою. Якщо вони не давали дозволів, вимагайте від них реакції на неузгоджені дії", - підсумовує журналіст "Сніданку".

Відео У столиці забудовник зруйнував тротуар та велодоріжку заради облаштування заїзду до нових будинків

Вкрадений тротуар. У столиці забудовник заради облаштування заїзду до нових будинків зруйнував відновлений тротуар та велодоріжку. "Сніданок" розкаже, чи законними були його дії, як взагалі перевірити їхню законність та що робити, якщо тротуар зруйнували без підстав.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом