Відновлення Нотр-Даму: французькі будівельники реставрують собор технікою, якій аж 800 років
Відновлення Нотр-Даму: французькі будівельники реставрують собор технікою, якій аж 800 років

Відновлення Нотр-Даму: французькі будівельники реставрують собор технікою, якій аж 800 років

Французькі будівельники реставрують собор Нотр-Дам за середньовічним методом за допомогою техніки, якій аж 800 років.

Про це розповіли в ефірі ТСН.Ранок.

Зазначається, що усі балки із дуба майструють вручну неподалік історичної пам'ятки. Серед інструментів лише сокира та електропилка. Кінцева конструкція, кажуть будівельники, важитиме аж 3 тони. Подивитися як кипить робота приходять сотні допитливих парижан.

Пожежа у славетному соборі Паризької богоматері спалахнула торік у квітні. Тоді повністю вигорів шпиль та завалилась частина покрівлі. Серед найімовірніших причин займання слідство називає закорочення електропроводки. Одразу після пожежі почали точитися дискусії щодо реставрації собору. Лунали пропозиції повністю оновити дизайн шпилю. Врешті, вирішили зупинитися на відновленні оригінального вигляду. За планами французького президента Еммануеля Макрона, добудувати Нотр-Дам мають у 2024 році - саме до початку олімпійських ігор у Парижі.

Нагадаємо, раніше археологічний склеп біля собору Паризької Богоматері знову відкрився для публіки. Відвідувачів запрошують на виставку, яка розповідає про історію собору та ролі, яку відіграли в його долі письменник Віктор Гюго і архітектор Ежен Віолле-ле-Дюк. 

Відео Французькі будівельники реставрують Нотр-Дам за середньовічним методом

Відновлення Нотр-Даму за середньовічним методом. Французькі будівельники реставрують собор за допомогою техніки, якій аж 800 років. Усі балки із дуба майструють вручну неподалік історичної пам'ятки. Серед інструментів - лише сокира та електропилка. Кінцева конструкція - кажуть будівельники - важитиме аж 3 тонни. Подивитися, як кипить робота, приходять сотні допитливих парижан. За планами французького президента Еммануеля Макрона, добудувати Нотр-Дам мають у 2024 році - до початку олімпійських ігор у Парижі.    

Источник материала
Поделиться сюжетом