Митрополит Онуфрій нагородив Аллу Ландар орденом преподобного Агапіта Печерського
Митрополит Онуфрій нагородив Аллу Ландар орденом преподобного Агапіта Печерського

Митрополит Онуфрій нагородив Аллу Ландар орденом преподобного Агапіта Печерського

З благословення митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Української православної церкви Онуфрія Національний член від України у Всесвітній Федерації Похоронних Виконавців (FIAT-IFTA), президент Міжнародної асоціації професіоналів похоронної справи та керівник компанії «Петро Великий», меценат, громадський діяч, член Громадської ради при Раді підприємців при КМУ Алла Ландар в урочистій обстановці нагороджена орденом преподобного Агапіта Печерського за заслуги перед Церквою і Україною. 

Високу нагороду Православ'я орден Агапіта Печерського I ступеня та грамоту Аллі Ландар вручив настоятель храму Святих Мучеників Косьми і Даміана протоієрей Володимир Терещук. Українська Православна Церква нагороджує їм за відданість справі служіння згідно з євангельським заповітом.

Алла Ландар подякувала за нагороду і підкреслила:

"Нагорода отримана мною у велике свято Різдва Пресвятої Богородиці - орден з ім'ям Святого Агапіта Печерського, безкорисливого лікаря і ченця, який прийняв, чернецтво у Києво-Печерському монастирі. Схимники і ченці несли в повсякденному житті протягом століть найважливіші християнські чесноти, виконувані за допомогою благих духовних справ. Адже духовність - це зміст серця і розуму: розум повинен проходити через серце, а серце через розум. Для мене - це визнання важливості всієї нашої роботи на благо нашої країни та Української православної церкви. Віра нас об'єднує, наповнює наші серця світлом і дає нам нові сили та настанову на добрі справи заради миру в єдиній Україні".

Протоієрей о. Володимир після нагородження привітав Аллу Ландар і побажав і надалі їй та всьому колективу компанії займатися благородною і богоугодною справою на благо Української православної церкви, нагадавши, що орден Агапіта Печерського є форма заохочення мирян за понесені праці та заслуги перед Православ'ям. Він зокрема сказав:

"Сьогодні вручаю цю високу нагороду Церкви вам з благословення митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Української Православної церкви Онуфрія з щирим побажанням міцності у вірі, духовного зростання і допомоги Божої у всіх ваших благих починаннях з осягненням глибин віри та постійного вдосконалення у своєму слідуванні за Спасителем. Будьте духовно шляхетні, будьте чесні, будьте вірні своїй справі. Тільки розтрачуючи себе, можна стати духовно багатим. Мир і любов, які породжують єдність - це особливий дар, який подається нам самим Господом. Нехай буде світлим благословенним Ваш шлях. Господь дарував нам сили віри та молитви. Слабка віра не змусить молитися. Мала вода, падаючи на колесо, не рушить його. Мала віра не спонукає ні розум, ні роздуми про Бога, ні серце на молитву до Бога. Ми єдині у Христі. Нехай буде світлим І благословенним Ваш шлях".

Раніше Алла Ландар вже була нагороджена Українською православною церквою орденом святої рівноапостольної княгині Ольги Блаженнішим Володимиром (Сабоданом), заснований визначенням Патріарха Пімена і Священного Синоду Російської Православної Церкви в 1988-му році в ознаменування 1000-річчя Хрещення Русі для нагородження жінок за суспільне служіння і праці на благо ближніх.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Источник материала
Поделиться сюжетом