"Безвідповідальність влади": міський голова Умані розкритикував "слуг" через ситуацію з хасидами
"Безвідповідальність влади": міський голова Умані розкритикував "слуг" через ситуацію з хасидами

"Безвідповідальність влади": міський голова Умані розкритикував "слуг" через ситуацію з хасидами

Напередодні святкування Рош га-Шана українська влада надто пізно ввела заборону на в'їзд для іноземців, вважає міський голова Умані Олександр Цебрій.

Про це він сказав в ефірі регіонального ток-шоу "Країна" на "5 каналі".

"Я думаю, що це відповідальність центральної влади, так званих "слуг народу" – саме їхньої бездіяльності та їхньої непрофесійності.

До речі, всі питання щодо протиепідемічних заходів, які відбувалися в період святкування Рош га-Шана, також лягли на плечі міського бюджету", – говорить Цебрій.

"На жаль, уряд запізно схаменувся і ввів цю заборону – тільки 28 серпня вона була остаточно введена в дію, а я приїхав під Офіс президента ще 18 серпня", – зазначив він.

"Я приїхав під Офіс президента, тому що хотів зустрітися з президентом.

Не розумію позицію уряду, комісії ТЕБ та НС (комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – ред.), який дав дозвіл на в'їзд в Україну 5-10 тисячам хасидів.

Я хотів би поставити питання представникам Міністерства охорони здоров'я: чим думала людина, яка дала дозвіл на в'їзд 5-10 тисячам хасидам? Хто б це все моніторив? Це абсолютно незрозуміле для мене рішення", – вважає Цебрій.

Як зазначає міський голова Умані, президент України Володимир Зеленський є гарантом збереження життя та здоров'я Уманьчан та українців загалом: "Якщо цього не розуміє комісія ТЕБ та НС, якщо цього не розуміє прем'єр-міністр, то це повинен зрозуміти президент.

Але, на жаль, за дві доби президент не знайшов часу, можливості або бажання вийти і поспілкуватися з мером 100-тисячного міста", – сказав міський голова.

За його словами, незважаючи на таки ухвалену заборону на в'їзд, для іноземців все рівно залишили можливість потрапити на територію України.

"26 серпня була ухвалена ця заборона, а 27 серпня вона була підкорегована, і вже з'явилася можливість в той чи інший спосіб іноземцям потрапити і протягом кількох діб залишатися на території країни.

Лише 28 серпня, коли я знову порушив це питання, воно було остаточно вирішене.

Якби раніше, ще за два місяці до того, коли я порушував це питання, ця заборона була б введена в дію, то навіть ця кількість паломників, які перебували на території нашого міста, не наражали на небезпеку як себе, так і Уманьчан", – зазначає Цебрій.

"Поступити по-іншому я не міг.

На мені лежить колосальна відповідальність за життя і здоров'я Уманьчан.

Те, що я зробив, на мою думку, я зробив правильно на 100%.

Чи задоволений я? Ні, не задоволений.

Декілька місяців тому в нас не було інфікованих COVID-19, а зараз ми бачимо статистику – 70 інфікованих на сьогоднішній день.

Але всю повноту картини ми побачимо через два тижні", – резюмував міський голова Умані.

Причина – коронавірус, адже наприкінці серпня уряд заборонив в'їзд іноземцям.

З вимогою ухвалити заборону на в'їзд іноземцям міський голова Умані навіть ночував просто неба під стінами Офісу президента.

Источник материала
Поделиться сюжетом