Бюджет програми медзакупівель у 2021 році буде подвоєний - МОЗ
Бюджет програми медзакупівель у 2021 році буде подвоєний - МОЗ

Бюджет програми медзакупівель у 2021 році буде подвоєний - МОЗ

У МОЗ пообіцяли подвоїти бюджет програми медзакупівель на 2021 рік / фото УНІАН

Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на зустрічі з представниками бізнесу, повідомляє прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.

"Остаточна номенклатура ліків для закупівель буде сформована після того, як всі регіони подадуть свої запити 1 жовтня 2020 року. Закупівлі лікарських засобів частково будуть здійснюватися через міжнародні організації Crown Agency і ПРООН, які виграли тендер в цьому році", - наголошується в повідомленні.

Також МОЗ планує розширити мережу аптек, що беруть участь у програмі реімбурсації"Доступні ліки".

На зустрічі з бізнесом міністр зазначив, що зараз ведуться переговори з провідними розробниками вакцини від коронавірусу.

"Так само як учасник ініціативи COVAX, Україна може отримати до 8 мільйонів доз вакцин. Вакцинація коштом держави буде доступна в першу чергу людям з групи високого ризику. Ця категорія налічує приблизно 1,5 мільйона осіб, серед яких медичні працівники та працівники освітнього сектору", - наводяться в повідомленні слова Степанова.

Довідка УНІАН

  • Централізовані закупівлі медпрепаратів для лікування гепатитів, туберкульозу, ВІЛ-інфекції, діабету, інфаркту, інсульту, онкологічних та психічних захворювань в Україні з 2015 року здійснюють міжнародні організації (Програма розвитку ООН, Дитячий фонд ЮНІСЕФ та британське ЗАКУПІВЕЛЬНЕ агентство Crown Agents).
  • Решту ліків для інших захворювань лікарні та державні установи, зокрема держпідприємство "Медичні закупівлі України", самостійно закуповують через систему Prozorro.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Ганна Нагорна

Источник материала
Поделиться сюжетом