Ізраїльський медик пояснив, чому інфіковані по-різному переносять коронавірус і що на це впливає
Ізраїльський медик пояснив, чому інфіковані по-різному переносять коронавірус і що на це впливає

Ізраїльський медик пояснив, чому інфіковані по-різному переносять коронавірус і що на це впливає

Люди хворіють на COVID-19 не від вірусу, всі симптоми недуги не від вірусу, а від того, як імунітет людини реагує на присутність вірусу. 

Так в ефірі "Сніданку з 1+1" лікар-реаніматолог з Ізраїлю Борис Бриль пояснив те, що інфіковані по-різному переносять недугу.

"Саме тому у когось, як у дітей, хвороба проходить абсолютно безслідно. Діти 10-14 років навіть можуть не знати, що хворіють. В когось імунітет дає сильну відповідь. Тому є ураження легень, як і ураження всіх органів, судин", - пояснив медик. 

Він наголошує, що важливим є те, яку кількість вірусу людина вдихнула. "Чим більша кількість, тим сильнішою буде відповідь організму. Це як сплеск", - додає він.

Борис Бриль розповів, що в Ізраїлі в лікуванні інфікованих вже не використовують антибіотики, на відміну від України. "Протоколів (для лікування хворих на COVID-19 - Ред.) як таких немає. Є випробування різних варіацій лікування. Наприклад, ми починали лікувати протималярійними препаратами. Зарах вже ні, бо вони підвищили смертність. В Ізраїлі також хороший метод лікування моноклональними антитілами та антитілами тих, хто вже переніс хворобу. Плазму вводять важкохворим", - розказав Борис Бриль.

Відео Лікар-реаніматолог про досвід Ізраїлю у боротьбі із COVID-19

Ізраїльську медицину вважають однією з найкращих у світі. У тому числі й у тому, що стосується боротьби з коронавірусом. Як борються із ковідом ізраїльські лікарі та чим такий досвід корисний для українців - сьогодні поговоримо з лікарем-реаніматологом з Ізраїлю Борисом Брилем.       

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн. Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. 

Відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований. Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом: уникати контактів з тваринами, не їсти сире або погано оброблене м'ясо, уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання, регулярно та ретельно мити руки.

Источник материала
Поделиться сюжетом