Одночасно на землі, у повітрі та на морі: як минув день багатонаціональних навчань "Об'єднані зусилля-2020"
Одночасно на землі, у повітрі та на морі: як минув день багатонаціональних навчань "Об'єднані зусилля-2020"

Одночасно на землі, у повітрі та на морі: як минув день багатонаціональних навчань "Об'єднані зусилля-2020"

У середу, 23 вересня, в Україні стартувала активна фаза багатонаціональних навчань "Об'єднані зусилля-2020" – одночасно на землі, у повітрі та на морі. Вперше їх проводять повністю за стандартами НАТО.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

В український повітряний простір знову зайшли легендарні стратегічні американські ядерні бомбардувальники Б-52, а в небі над столицею з'явилися бойові машини - конвертоплани (гібрид літака та гелікоптера). Так, у Києві по обіді над Дніпром побачили американські конвертоплани, які є на озброєнні ВМС США. Літако-гвинтокрили пролітали незвично низько.

На сторінці посольства Штатів в Україні в рамках навчань анонсували польоти літаків НАТО - розвідників, бомбардувальників та транспортників над Херсоном, Запоріжжям, Дніпром, Полтавою та Черкасами.

А на державному полігоні "Ягорлик" на Херсонщині винищувачі та зенітні ракетні дивізіони Повітряних Сил перехоплювали та умовно знищували повітряні цілі.

На Херсонщині підрозділи десантно-штурмових військ України разом із партнерами з НАТО відпрацювали форсування річки Дніпро. Інженерні підрозділи наводили понтонний міст, а в небі їх прикривали українські фронтові бомбардувальники Су-24. Аби створити таку переправу, фахівці інженерних військ мали врахувати швидкість течії на поверхні і внизу, глибину, силу вітру. Залізний міст завдовжки більше, ніж пів кілометра, зібрали за всього за годину.

"Мостова переправа загальною протяжністю 547 метрів. Ми втретє наводимо тут мостову переправу. Більше поки що в Україні, та й у світі, не так багато країн можуть повторити такі результати", - повідомив начальник інженерних військ сил підтримки ЗСУ Олександр Яковець.

Відео Спільні бойові навчання з країнами НАТО та США –  відповідь на російський "Кавказ-2020"

Десантуються, тримають оборону й атакують ворога, а з неба ще й прикривають літаки. На Півдні України пліч-о-пліч  навчаються і українські, і британські солдати. Цьогорічні учення "Об'єднані зусилля" - це відповідь на російські маневри "Кавказ 2020". Демонстративна підтримка України партнерами НАТО: запустили легендарні стратегічні американські ядерні бомбардувальники Б-52 та бойові машини конвертоплани.  

Пліч-о-пліч з українськими військовими свою майстерність відпрацьовували британські військові.

Тим часом у небі над Чорним морем спецпідрозділи сил спецоперацій проводили дозаправку конвертопланів Osprey. Усе пройшло успішно і видовищно завдяки злагодженим діям екіпажів. Натомість, російські радари зафіксували аж 7 літаків-розвідників та заправників країн НАТО над Чорним морем.

Спільні навчання з країнами НАТО та США – відповідь на російський "Кавказ-2020". У 2008 році після таких самих маневрів Росія напала на Грузію, нагадує військовий експерт Андрій Клименко.

Відпрацювати усі можливі сценарії оборони – таке завдання навчань "Об'єднані зусилля-2020". А також показати Росії, що її чекає в разі чергового можливого нападу на Україну. Могутній удар у відповідь Збройних сил при підтримці Північно-Атлантичного альянсу.

На полігоні "Широкий Лан" вперше під час навчань випробували протитанковий ракетний комплекс Javelin. Президент Володимир Зеленський приїхав подивитися на роботу Javelin, але той не вистрелив. Пусковий механізм спрацював, але снаряд з нього не вилетів.

Офіційно в навчаннях беруть участь 12 тисяч військовослужбовців. Одночасно в Україні вишколюються резервісти на підрозділи територіальної оборони в регіонах.

Офіційно навчання триватимуть до п'ятниці, 25 вересня. В Росії завершать "Кавказ-2020" на день пізніше.

Источник материала
Поделиться сюжетом