Сайти органів влади по всій Україні атакували хакери: оприлюднено низку фейків
Сайти органів влади по всій Україні атакували хакери: оприлюднено низку фейків

Сайти органів влади по всій Україні атакували хакери: оприлюднено низку фейків

Українські офіційні сайти зазнали кібератаки / фото ua.depositphotos.com

Сайти обласних управлінь поліції по всій Україні зазнали кібератаки. Невідомі оприлюднили на регіональних сайтах низку фейкових повідомлень.

Зокрема, на сайті Вараської міськради (м. Вараш Рівненської області) сьогодні з’явилось фейкове повідомлення про нібито викид радіації на Рівненській АЕС. Цю інформацію поспішили спростувати як у міськраді, так і на самій електростанції.

Тим часом, на сайті львівської поліції з’явився фейк про загибель трьох бійців ЗСУ. Наразі в Львській області проходять міжнародні військові навчання «Rapid Trident-2020».

Поліція Миколаївської області повідомила про несанкціоноване втручання у роботу свого офіційного вебсайта, він тимчасово відключений. У місцевій журналістській Facebook спільноті повідомили, що там було оприлюднено неправдиву інформацію про ДТП з п’ятьма загиблими.

Скріншот

Аналогічна ситуація склалась з поліцією Херсонської області. На її сайті з’явилось .фейкове повідомлення про загибель американських військових радників. Інформацію вже спростували. 

Прес-служба національної поліції у Facebook повідомила про злам свого сайту. Стверджується, що «у зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація». Сайт Національної поліції України тимчасово відключений.

Більше новин про кіберзлочини

  • Спецслужби США попередили про новий російський інтернет-вірус "Дроворуб"
  • У РНБО заявили про "масштабну кібератаку" РФ напередодні Дня Незалежності
  • Новий вектор хакерських атак: фахівці ESET попереджають про уразливість спортивних додатків

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Дмитро Захаров

Источник материала
Поделиться сюжетом